Un any més, al camp municipal de l´Escala, s´hi podrà veure futbol aleví de primer nivell, entre el dimecres 27 i el divendres 29, corresponent a la fase prèvia i fase final del Mediterranean International Soccer (MIC). A banda dels dos equips amfitrions, l´Escala i l´Empúries, aquesta seu també acollirà equips de renom internacional. Els plats forts seran el dimecres a la tarda -vegeu horaris a l'arxiu de la dreta-, quan es disputaran els partits Villarreal-Rebelles de l´Est (16 hores), Manchester United-Granscena (17 h), Barça-Cherry Orchard (18 h) i Ajax-l´Escala (19 h). Durant el dijous s´acabaran de disputar les fases prèvies i, el divendres, tindran lloc dues eliminatòries de vuitens i dues de quarts de final, i quatre partits de la fase de consolació.

Els altres representants altempordanesos que participen al MIC 2013 es desplacen a fora de la comarca per disputar els seus partits. Enguany torna el Figueres juvenil, que s´haurà d´anar a veure a Cassà de la Selva i Lloret de Mar; el Figueres infantil jugarà entre els camps de Begur, Palafrugell i Santa Cristina d´Aro; en categoria alevins, aquest any s´estrenen els equips del Llançà i de la Jonquera, els quals, juntament amb el Figueres, disputaran els seus partits a Palamós.

· Pagès:"Molts equips ens han felicitat per la gespa"

El Mediterranean International Football (MIC) ha confiat en les instal·lacions municipals de l´Escala des dels inicis d´aquesta competició, ara fa 13 anys. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, Jordi Pagès, en fa balanç.

Què ha propiciat que l´Escala sigui un assidu del MIC?

És cert que hi hem participat des de sempre. La condició és que nosaltres deixem el camp d´esports i que l´equip aleví del FC L´Escala pugui participar ­al­menys en la fase de classificació.

Aquí, disposen d´unes instal·lacions ben preparades...

Sí, mentre que hi ha altres pobles que hi han de posar diners per adequar les instal·lacions, les nostres ja són molt ben cotitzades.

La superfície de gespa, sobretot.

Sí, els equips que vénen s´hi fixen molt en la nostra gespa i, sobretot, els equips estrangers que vénen a jugar el torneig, com ara l´Ajax o el Manchester, ens han arribat a felicitar pel bon estat del terreny de joc.

Com funciona la participació escalenca al MIC?

Anem renovant cada tres anys l´acord amb els organitzadors del MIC. L´última renovació de l´acord de col·laboració el vam signar l´any passat, de manera que ara tocarà renovar el contracte el 2015.

Aquests dies, el poble presenta una major afluència de visitants gràcies al MIC...

I tant, el fet de portar tants equips representa que els pares i altres familiars també vénen i passegen pel poble, aprofitant que també és Setmana Santa. Això vol dir que el fet d´acollir la fase de classificació del MIC té una dimensió extraesportiva. Ens permet aprofundir en la promoció turística del municipi de l´Escala.