A manca de dotze jornades per acabar la temporada, a Montilivi es respira tranquil·litat i alhora il·lusió. D'una banda, veure's amb 51 punts i la salvació al sarró, comporta una calma poc habitual al club a aquestes alçades en aquesta etapa a Segona A. Al mateix temps, la privilegiada posició de play-off que ocupa l'equip des de la segona jornada de Lliga fan que el somni de pujar a Primera Divisió no sigui cap bogeria. La plantilla s'ha guanyat el dret a lluitar per l'ascens i a fe que no afluixaran en el seu objectiu. Per tot plegat i tant si es fa el play-off com no, i tant si es puja com si no, la temporada del Girona va camí de ser excel·lent. Les valoracions es fan a final de temporada, diu un dels tòpics més recurrents del futbol però el bon rendiment de l'equip ha fet que el Girona comenci a moure fils pensant ja en la propera campanya. Així, des de fa unes setmanes, el club ja ha manifestat a Joan Francesc Ferrer, Rubi, la seva intenció de comptar amb ell per al pròxim exercici (2013-14). El Consell d'Administració està encantat amb la feina de Rubi i és per això que se li ha fet saber que volen que sigui l'entrenador de l'equip "independentment de la categoria" on jugui l'equip l'any vinent. "Sabem que està centrat en aquestes darreres jornades tant transcendents que ens queden però ens agradaria que continués. És la voluntat del club i així li hem fet arribar", assegurava ahir el president Joaquim Boadas que reconeixia que les converses van començar "fa unes tres o quatre setmanes".

Quan el Girona i Javi Salamero no es van entendre l'estiu passat perquè el tècnic continués després d'haver aconseguit la permanència, el club va decidir donar l'equip a Rubi que ja era a la casa i feia dos anys que no entrenava. L'aposta està sortint ?d'allò més bé i Rubi s'ha confirmat com el tècnic revelació de Segona Divisió A. El gran rendiment de l'equip ha fet que no només la plantilla sinó també ell s'hagi revaloritzat al ?mercat. "Estem molt satisfets del seu rendiment i per això volem que continuï. Ara bé, no sé si ho podrem aconseguir perquè com que som un equip de la part alta, hi ha el risc que li arribin ofertes", advertia Boadas. El president va reiterar que tant Rubi com la plantilla estan "abocats i centrats només en el tram final de la temporada" i que el club no vol "entorpir" la seva feina. "Ja sap que comptem amb ell. Ara només ens ha de contestar", deia Boadas.

Les converses amb Rubi han començat i les duu el secretari tècnic Sergi Raset. L'exlateral esquerre ja ha parlat amb Rubi unes quantes vegades directament per mirar de convèncer-lo. Raset també treballa per mirar de trobar un davanter centre per ocupar el buit deixat pel lesionat Benja. No serà fàcil ja que el Girona no està disposat a desviar-se ni un sol cèntim d'euro del pressupost establert. "Volem acabar ?l'any amb superàvit. No descartem fitxar però com ja vam dir fa uns dies hauria de tenir un cost mínim", deia Boadas.