La remuntada memorable davant el Milan en els vuitens de la Champions va fer renèixer el Barça. Després de retrobar-se amb la seva identitat i el seu millor joc, avui rep un Rayo Vallecano molt ambiciós que aspira a entrar a Europa.

Els de Jordi Roura tenen el repte de no acusar l'esforç físic del 4-0 i mantenir la tensió en un partit que no és a vida o mort. Per aconseguir-ho, Jordi Roura -en el que podria ser el seu últim partit de Lliga com a primer tècnic davant l'imminent retorn de Vilanova- alinearà un onze amb moltes novetats respecte al qual va jugar l'últim partit de Champions. Algunes per força, ja que Roura no podrà comptar amb tres dels seus quatre capitans. Víctor Valdés complirà el segon dels seus quatre partits de sanció; Xavi ha recaigut de la seva lesió al bíceps femoral i Carles Puyol va ser operat abans-d'ahir.

Així, Pinto ocuparà una vegada més la porteria, el lloc de Puyol a l'eix de la defensa tornarà a ser per a Mascherano i Thiago serà l'encarregat de fer de Xavi. Altres jugadors com Adriano, Song o Alexis podrien tenir la seva oportunitat, igual que un Cesc Fàbregas que ens els últims partits no ha estat fi i que confia a recuperar el seu joc davant els blanc-i-vermells. Jémez, té les absències del lateral Casado, el migcampista Javi Fuego i el davanter Leo Baptistao.