L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), que l'any passat es va convertir en el tricampió més jove de la història de la Fórmula U, va ser el millor en la jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Austràlia -primera prova del Mundial-, en la que l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) va acabar sisè, a vuit dècimes.

Amb el que, encara que no sigui del tot significatiu, ja que les primeres conclusions serioses no es trauran fins a la carrera de diumenge, el Mundial 2013 va arrencar com va concloure l'anterior: amb domini de l'alemany i de la seva escuderia, que durant els tres últims anys van capturar els dos títols, el de pilots i el de constructors.

No se sap encara quina evolució tindrà el cotxe dissenyat per l'anglès Adrian Newey, l'enginyer estrella de la Fórmula 1, però, almenys, el dia de la seva presentació, el cotxe va sortir amb fam. Descomptant a Webber, que fa temps va assumir el rol de segon pilot, Vettel li va col·locar quatre dècimes a l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), que va ser tercer; i vuit a Alonso, sisè. Va ser una jornada amb bon temps dedicada fonamentalment a provar reglatges en combinació amb els dos compostos, super tou i mitjà, triat pel subministrador únic de pneumàtics.