Nit màgica i històrica. Al Barça de Messi, Xavi i companyia encara els quedava un repte pendent, una gran remuntada èpica. I aquesta ha arribat quan més feia falta, davant un Milan que arribava al Camp Nou amb el 2-0 a favor de l'anada. Calia una golejada, i Messi ha estat l'encarregat de liderar-la. Però no ha estat un triomf del crack argentí, si no un triomf d'equip on cadascun dels catorze jugadors que han saltat al terreny de joc han estat peces imprescindibles.

La clau era marcar ràpid i Messi ho ha fet. Al minut cinc, el davanter ha fet passar la pilota per entre dos rivals i l'ha enviat al fons de la porteria del Milan, que s'havia tancat al darrere. El següent ha tardat uns minuts en arribar, al minut 40, també obra de Messi, després d'una jugada col·lectiva i una assistència d'Iniesta.

Al descans, els de Jordi Roura havien igualat l'eliminatòria i quedava mitja feina per fer. Anotar almenys un tercer gol i evitar que els italians marquessin.

Villa, a qui el tècnic blaugrana havia fet lloc a l'onze inicial en detriment d'Alexis, s'ha encarregat de fer el 3-0. Era el minut 55, quan l'asturià, ben assistit per Xavi, s'ha plantat davant del porter i l'ha afusellat de forma imparable, mostrant el seu instint depredador. Alba, en el temps afegit, ha posat la cirereta després d'una gran cursa, un control i un xut mil·limetrat.

En la victòria, però, no es pot passar per alt el salt qualitatiu que ha fet l'equip en defensa respecte al partit d'anada i els enfrontaments contra el Madrid: Busquets, immens al centre del camp; Piqué i Mascherano, impenetrables en defensa; i Messi, Pedro i Villa, uns autèntics corcons en la primera línia. Fins i tot el pal s'ha aliat a favor del Barça i ha evitat que el Milan agafés oxigen quan tot just perdia per 1-0.