Javi Acuña té deures. I no pas pocs. Ell mateix se'ls ha posat. ?Exigent com és el paraguaià, no en té prou de veure el seu Girona quart a la classificació. Tampoc el convenç del tot saber que porta una desena de gols aquesta Lliga. En vol més. Molt més. Està decidit a donar-ho tot fins al final de temporada. Vol veure l'equip el més amunt possible i reconeix que el segon lloc és a l'abast. I vol donar un cop de mà a base de gols, arribant fins als quinze, si és possible. Almenys, això és el que té en ment. La millor manera de començar és tornant a veure porteria dissabte, a Huelva, un escenari que té ganes de tornar a trepitjar després de jugar-hi una temporada. Però del que sobretot té ganes és de veure com el Girona es manté intractable a Montilivi i, a més, és capaç de pujar un esglaó a domicili, ingredients indispensables per, com a mínim, disputar el play-off al mes de juny.

Quart a la taula, els gironins tenen el segon lloc, ocupat per l'Almeria, a quatre punts. Una distància considerable per a molts, però ínfima per a Javier Acuña. "Això no és res", assegura, mentre fa els seus propis càlculs i mira el futur amb optimisme. "Estem allà dalt amb l'Alcorcón, i és cert que hi ha d'altres equips que també empenyen. Però i tant que podem acabar la Lliga en segona posició. Els últims deu partits són els més forts i estic convençut que els de dalt punxaran. Nosaltres hem d'intentar fer més bons partits a fora i així segur que hi arribem", analitza el davanter.

Guanyar-ho tot a Montilivi

Ho té clar Acuña, que creu que si el Girona és capaç de guanyar "tots els partits que queden a Montilivi", fer el play-off d'ascens serà una realitat. No ho veu poc probable el paraguaià, que reconeix que el seu equip està "fort" a casa i que, com va demostrar diumenge contra l'Osca, és d'allò més "ambiciós" i capaç de tergiversar qualsevol adversitat. L'única nota negativa són els resultats com a visitant, però Acuña creu que encara hi ha marge per millorar. "Se'ns estan complicant les coses a fora, però hem d'anar a totes i tornar a guanyar".

I si en l'aspecte col·lectiu el que l'atacant vol és veure el Girona el més amunt possible, en l'aspecte individual té ben clar quin és el sostre al qual aspira. Ja ha arribat als 10 gols, una xifra que tenia en ment a l'inici de la temporada, així que Acuña té un nou repte entre cella i cella en els 13 partits que falten per acabar el campionat. "Si l'equip guanya, tots guanyem. Per això m'agrada marcar. Abans de començar la Lliga vaig posar-me l'objectiu dels 10 gols i l'he aconseguit. Per què no ara arribar als 15? He parlat amb el meu representant i m'ha preguntat si me'n veia capaç. Li he dit que ho intentaré. I si disposo de més minuts en les propoeres jornades, provaré que així sigui", va explicar-se.