Feia temps que Vilatenim no vibrava tant com ho va fer diumenge a la tarda amb el gol de Jordi Cruz, que suposava el tres punts en el derbi contra l'Olot. El triomf acosta els empordanesos a la zona play-off i desperta la il·lusió, fins ara apagada, de lluitar per l'ascens a Segona B. El partit va tenir un clar i inesperat protagonista, el director esportiu-jugador, Jordi Cruz, autor del gol del triomf local (2-1) el dia que redebutava amb l'equip vuit mesos després de retirar-se. Va ser un gol més, el número 58 des que juga al Figueres però sense cap mena de dubte, "el més especial".

A principis del mes de juny de l'any passat i un cop confirmat l'ascens del Figueres a Tercera Divisió, Jordi Cruz, anunciava la seva retirada als 29 anys i era presentat com a nou director esportiu de l'equip. Al costat d'Adam Fontes, Cruz passava a encarregar-se de la configuració de la plantilla en l'any del retorn a categoria nacional després del refundació. "Em vaig fent gran. Treballo en una empresa de la construcció i m'agrada estar al cent per cent. Vaig pensar que el nivell d'exigència creixeria", explica Cruz que, ja des dels despatxos, va dissenyar la primera plantilla d'acord amb l'entrenador Arnau Sala.

La seva vida com a exjugador era d'allò més normal, veient partits des de la tribuna i controlant joves valors de futur. Tanmateix, per dins, de mica en mica el cuc de tornar a calçar-se les botes li va tornar i al desembre va començar a entrenar-se i jugar amb el filial, de Tercera Catalana. La baixa de Mas i el grapat de lesions que han assatjat el primer equip combinats amb la seva bona forma van fer que la setmana passada, Arnau Sala el cités per al partit a Vic. "Vam parlar amb l'Arnau i em va dir que volia que estigués al primer equip", explica. A Vic no va jugar però sí que ho va fer i de quina manera diumenge passat contra l'Olot. Cruz va entrar substituint Del Campo al minut 68 i un quart d'hora després marcava el 2-1 definitiu que feia debordar l'eufòria a Vilatenim. "No sé si és el gol més important que he fet però sí el més especial. Per debutar a Tercera amb la Unió i perquè era un derbi contra un equipàs com l'Olot", reflexiona el davanter.

A partir d'ara doncs, Arnau Sala compta amb un efectiu més per a encarar el tram final de la temporada. En cap cas però, Cruz preveu que hi pugui haver polèmica si l'entrenador no fa jugar el director esportiu. "No hi haurà cap polèmica, només faltaria! Sóc aquí amb una gran il·lusió i els companys m'han acollit molt bé", destaca Cruz que compaginarà els entrenaments, la tasca de director esportiu i la seva feina. "No és gaire habitual però tampoc que un jugador plegui i faci de director esportiu de seguida. El meu lligam amb la Unió ve de fa 5 o 6 anys i és molt fort", assegura.