Per guanyar una semifinal de qualsevol competició has d'estar molt bé en tots els aspectes del joc. I més quan al davant tens un dels millors equips d'Europa, que duplica per unes quantes vegades el teu pressupost, sense oblidar, és clar, que va líder en solitari de la Lliga amb només una derrota.

És veritat que en un partit a cara o creu pot passar de tot. També un miracle. Però ahir l'Spar Uni Girona no va complir amb la primera condició en la semifinal de la Copa de la Reina al Pavelló Ángel Nieto de Zamora contra el Rivas Ecópolis. L'Uni no va oferir la seva millor versió en atac a la segona part, i quan no va estar encertat, se'n va ressentir molt. D'aquí s'explica la diferència de punts entre el marcador del descans (33-30) i el del final de partit (71-48).

Amb la il·lusió de fer-la grossa va saltar a la pista l'equip d'Anna Caula, que va oferir uns primers minuts de molt nivell, anul·lant un Rivas que veia com l'Uni era capaç d'agafar les primeres diferències i donar el primer cop de puny sobre la taula i arribar, fins i tot, a doblar el marcador (8-16). El bon inici de les gironines va permetre alimentar més que mai el somni de plantar-se a la final d'avui (11.00 h) després d'acabar el primer quart guanyant (11-18). Però el Rivas, amb una rotació molt més àmplia que la de Girona, que a més tenia Anna Carbó tocada per una lesió al cinquè dit de la mà dreta -finalment va poder acabar jugant-, es va posar la granota de treball i amb un tres i no res a l'inici del segon quart va aconseguir, primer, empatar amb un bàsquet de l'hongaresa Vajda (18-18), i després, amb dos tirs lliures de Laura Nicholls, capgirar el marcador (22-21) per plantar-se al descans guanyant de tres (33-30).

La Copa és màgia, és espectacle. I amb vint minuts per endavant tot era possible. A l'hora de la veritat, desconnexió de l'Uni, i autèntic ruixat d'un Rivas que amb l'ajut d'alguna decisió arbitral va deixar el partit vist per sentència molt abans que no seria desitjable. Després de solucionar uns problemes amb el marcador, va començar el tercer quart. En aquest moment les madrilenyes van agafar el timó del partit per fer-se amb la màxima diferència fins al moment 38-32. Tot i que l'Uni encara trauria forces per apropar-se a només dos punts (38-36) la realitat és que el Rivas jugava a un nivell superior. La catalana Anna Cruz feia estralls i el Rivas s'enfilava per damunt de la barrera dels deu punts per arribar a la fi del tercer temps amb un 55-38 al lluminós.

A l'últim quart, el Rivas va se­guir incrementant les diferències (63-43). Amb el partit ja resolt, Anna Caula va premiar la feina de les jugadores del Copa Catalunya, Èlia Ros i Laura Ribas, deixant-les jugar els darrers minuts d'un partit especial. Al final 71-48. I sense temps per descansar, ara ja toca pensar amb les tres darreres jornades de Lliga (Burgos, Huelva i Canàries) abans no arribin els play-off pel títol.