El Figueres ha esparracat aquesta diumenge a la tarda a la plana de Vic les actes de les últimes sis jornades, en què només havia pogut acumular 4 punts dels 18 possibles -quatre empats i un parell de derrotes- als seus registres. I ho ha fet donant un cop de puny a la taula en un encontre en què ha estat netament superior sobretot al primer temps, quan s'ha avançat 0-2 (24' i 42').

En el segon, els de casa han fet un pas endavant, però han topat amb el 0-3 (75'). L'1-3 ha coincidit amb la vermella a Ferran Grau (80'), que animat fictíciament els osonencs. Amb tot, envalentit javascript:cargarFckEditor('pTexto');com és habitual, la rauxa dels unionistes no ha servit per massa res en el primer tram. Uns i altres han ensenyat les dents, però sense concretar arguments -a la Unió li ha costat un pèl posar-se en situació. De tota manera, la primera arribada amb totes les lletres dels d'Arnau i Punsí s'ha convertit en el 0-1, després que Busquets recollís un rebuig en un córner favorable i cedís a l'esquerra a Moñino, que ha enviat una centrada al segon pal que Teixi, sense deixar-la caure, ha engaltat a la xarxa (24'). El 0-1 ha deixat el Vic estabornit de mala manera i, d'aquí fins al descans, la Unió ha lamentat la seva falta de punteria fins que una falta lateral posada a l'olla per Cornellà a la perfecció l'ha desviat amb el cap Barrera saltant més que ningú i fent entrar la pilota a tocar del pal dret de Buetas (42').

Abans, els blanc-i-blaus s'havien posat les mans al cap un grapat de vegades -en una centrada de Barrera des de la dreta que Teixi, que ha tancat els ulls a l'hora de rematar, no ha impactat bé amb el cap ben sol (29'); en una altra centrada de Cornellà a pilota aturada que el porter s'ha tret del damunt com ha pogut (32') i en una doble situació amb rematades des de molt a prop de Teixi, primer, i de Pedro, després (39'), que no ha finalitzat en gol de miracle -entremig, Barrera no ha arribat a empènyer el primer refús de Buetas, que ha hagut d'intervenir en les dues definicions.

Amb un marcador que feia patxoca i la panxa plena, el Figueres ha vist com al segon acte el Vic -no tenia cap més remei- feia un pas endavant. Ureña s'ha embrutat els guants per desviar dos xuts de Puigdesens (47') i Albert Soler (53') i per recollir un cop de cap tou del primer més tard (68'). A l'equip altempordanès li ha faltat un polsim de seny i de desacceleració -una bona centrada de Carrascal l'ha acabat de nou Puigdesens amb un cop de closca en què ha girat massa el coll (71')- fins que una centrada arran de terra de Teixi des de la dreta l'ha enverinat un defensa en el seu intent d'allunyar el cuir, que fent una paràbola cap a la porteria dels de casa ha estat empès a la xarxa per Moñino amb el cap sense oposició (75'). Però els vermells encara han tingut temps d'obligar la Unió a mossegar-se el llavi fins al xiulet final. Molist ha fet l'1-3 (80') just abans que Ferran Grau veiés la segona groga per unes mans a la frontal (81'), però ni en inferioritat el Figueres s'ha sentit indisposat i, de fet, ha pogut acabar el duel lluny de la seva àrea just una setmana abans de rebre l'Olot en un més que interessant derbi territorial (16.30 h).

UE Vic: Buetas, Carrascal, Marc Garcia (Albert Soler, 46'), Pla, Molist, Alexis, Pol Coll, Martí Soler (Solernou, 22'), Bernat (Marc Serra, 64'), Puigdesens i Verdaguer.

UE Figueres: Ureña, Busquets, Argi, Murga (Micaló, 46'), Moñino, Teixi (Sergi Moreno, 77'), Pedro, Barrera, Ferran Grau, Cornellà i Pol Compte (Crous, 70').

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas, amb Santiago López Quintana i Sergio Manjón Villazala com a assistents. Ha amonestat Marc Garcia, Marc Serra, Verdaguer i Pol Coll, del Vic, i Ureña, Cornellà i Moñino, del Figueres. Ha expulsat Ferran Grau, del Figueres, per doble amonestació (80').

Gols: 0-1: Teixi (24'); 0-2: Barrera (42'); 0-3: Moñino (75'); 1-3: Molist (80').

Espectadors: Uns 200.