El FC Barcelona ha superat amb molta facilitat (1-4) la seva complicada visita al Màlaga de Pellegrini, en partit corresponent a la primera jornada de la Lliga BBVA, que va ser suspesa al seu dia per la vaga de futbolistes, una victòria sustentada en les botes d'un Messi estel · lar que va oblidar la seva sequera golejadora fora de casa amb un 'hat-trick'.

El crac argentí, que només havia aconseguit un gol com a visitant des de començament de Lliga, va ser l'actor protagonista de la victòria del seu equip, es va encarregar de portar el pes de l'atac culer davant l'absència de Xavi i va mostrar un repertori tècnic i una definició de cara a porta digna d'un triple pilota d'or. Amb aquest triomf, els de Guardiola obliden els seus problemes lluny del Camp Nou i es mantenen vius en la lluita per la Lliga BBVA.

Els blaugrana van començar molt dominadors davant un Màlaga arraconat que no aconseguia mantenir la pilota. No obstant això, la primera gran oportunitat la van tenir els locals en una jugada aïllada que va acabar en una triple ocasió desbaratada per un encertat Valdés. Primer va ser Isco qui va crear perill amb un col·locat xut des de la frontal que el porter blaugrana va desviar a córner. A la seva sortida, els de Pellegrini van tenir una doble clara oportunitat de perforar la xarxa de Valdés, però el porter la va desbaratar.

La jugada va semblar reactivar als de Guardiola, que van ficar una marxa més després del moviment tàctic del tècnic, que va moure a Alexis a la banda, cosa que va provocar l'aparició d'un Messi imperial. El crac argentí va començar mostrant el seu extens repertori d'assistències impossibles per després avançar els seus amb un precís cop de cap al minut 33 a centre d'Adriano des de l'esquerra.

EL BARÇA REMATA EL PARTIT DE LA MÀ DE MESSI

Al descans es va arribar amb un Barça dominador, però una mica mancat de verticalitat, i en l'aire estava el dubte dels últims partits del Barça fora de casa, on no ha rematat els partits i s'ha deixat pel camí preuats punts que l'han distanciat a cinc punts del liderat. No obstant això els de Guardiola van sortir decidits a representar una pel·lícula totalment diferent i van rematar el partit en els cinc primers minuts de la segona part.

Primer va ser Alexis qui va batre la meta de Willy Caballero després d'una preciosa jugada col·lectiva del Barça en la que el xilè es va trobar un rebuig a l'àrea petita. Tres minuts després, un inspirat Messi acabava amb les esperances dels pupils de Pellegrini amb una bonica jugada personal marca de la casa on va encarar a la defensa i va batre amb la seva cama esquerra a un impotent Caballero.

A partir d'aquest moment els culers es van limitar a guardar forces, Guardiola va reservar Alexis, Iniesta i Adriano, però Messi no entén de reserves ni descansos, i va buscar insistentment la meta malaguista amb la seva habitual verticalitat. Fruit d'aquesta constància va ratificar el seu particular 'hat-trick' a falta de vuit minuts en una espectacular internada davant la qual res va poder fer la defensa malaguenya.

Els locals encara van tenir temps d'aconseguir el gol de l'honor gràcies a un actiu Rondón, que va batre a Valdés amb un xut creuat en el 85 i encara va estar a punt d'aconseguir el segon amb un gran cop de cap que va sortir fregant el pal de Valdés. Amb aquesta còmoda victòria, el Barcelona recupera el camí de les còmodes victòries fora de casa i fica pressió al Reial Madrid de cara al seu partit davant l'Athletic.