El Girona no ha aconseguit trencar la mala dinàmica com a visitant que ve protagonitzant des que va tornar a Segona A la temporada 2008/09. Aquest any és l'únic equip de la categoria que encara no ha guanyat lluny del seu estadi (tant sols ha sumat tres empats en vuit sortides), i porta un pobre balanç de 57 punts sobre 213 possibles en els 71 partits que ha jugat de visitant en les quatre temporades que fa que milita a la categoria de plata del futbol espanyol. Els blanc-i-vermells han perdut en més de la meitat de les sortides (36) i només han estat capaços d'endur-se un 26% dels punts que ha disputat en camps aliens.

La d'ahir va ser, doncs, la 36ena derrota del Girona lluny de Montilivi en 71 sortides. La resta de resultats es resumeix en 24 empats i tan sols 11 victòries. El Girona no guanya fora de casa des d'aquell espectacular 0-4 del curs passat al camp del Celta.

La temporada amb més victòries com a visitants va ser la 2009/10. Cristóbal Parralo no en va aconseguir cap, i va ser amb Narcís Julià a la banqueta quan el Girona va ser capaç de vèncer en les cinc sortides, a Salamanca, Rayo Vallecano, Castelló, Betis i Las Palmas. La temporada passada Raül Agné va aconseguir guanyar quatre cops fora de casa (Barça B, Osca, Vila-real B i Celta), mentre que en la temporada 2008/09, la del retorn a la categoria, l'actual entrenador del Girona va estrenar-se enduent-se els tres punts de Balaídos (0-1) amb el gol de Jaume Duran. L'altre triomf se'l van apuntar Javi Salamero i Miquel Olmo a Castalia (1-2), tres punts que certificaven gairebé la permanència just després de la destitució d'Agné.

Forts a Montilvi

Davant dels problemes que té el Girona per guanyar fora de casa, la solució per la mala dinàmica de l'equip aquesta temporada ha de passar per força per convertir Montilivi en un fortí. De Girona ja han volat massa punts (derrotes contra Elx i Cartagena i empats davant Valladolid, Osca i Sabadell), amb la qual cosa el partit contra el Guadalajara de dissabte es presenta com a vital per no agreujar encara més la crisi.