"El que ens espera fins a final d'any és fascinant, i tot comença per guanyar demà", ha advertit el tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, que ha qualificat el partit davant el Getafe de "vital i fonamental" per als interessos del seu equip.

Getafe, Rayo i Llevant es creuen en el camí del Barça abans de la visita al Bernabéu. Després, arribarà la gran cita de final d'any: el Mundial de Clubs del Japó.

Guardiola sap que, per arribar viu al clàssic, el seu equip ha de guanyar els pròxims tres partits de Lliga. "Estem en un fase molt perillosa i ens hem de centrar. Hem de posar molt esforç mental per no deixar-nos punts pel camí", ha advertit.

Malgrat que el preparador del conjunt blaugrana compta per victòria les seves visites al Coliseo Alfonso Pérez, ha alertat que l'equip de Luis García, com sempre, no li ho posarà fàcil.

"L'entrenador que ara dirigeix el Getafe és el que va estar al Levante l'any passat, i ens va costar molt guanyar-li els dos partits. És un equip que s'ha reforçat molt aquest any i estan en aquella fase d'acabar d'ajustar les peces, però les coses que fan les fan bé", ha argumentat Guardiola, qui ha subratllat que el conjunt madrileny és millor del que mostra la classificació, doncs "ha perdut i empatat molts partits en els últims minuts".

A Getafe, el Barça viatjarà sense Andrés Iniesta, absent també a San Siro per una contusió a la cuixa esquerra que va patir en l'últim partit de lliga davant el Saragossa.

Guardiola ha explicat que el d'Iniesta "no és res greu", però que "no acaba d'estar fi" i prefereix reservar-lo "tenint en compte el que tenim abans de Nadal i després al gener, quan ens jugarem gairebé tota la Copa".

Tampoc viatjarà a Madrid el seu ajudant, Tito Vilanova, convalescent de la intervenció a què es va sotmetre dimecres passat a la glàndula paròtida. "Està seguint els passos habituals en un postoperatori, però està animat. Ell és fort i això el farà més fort encara", ha comentat Guardiola després de visitar-lo ahir a l'Hospital Vall d'Hebron.

Una de les incògnites serà saber si a Getafe, el Barcelona tornarà a jugar amb la defensa de tres, amb la qual ha patit més del compte en els últims compromisos, o tornarà a la de quatre.

En aquest sentit, Guardiola ha recordat que, a San Siro, als 37 minuts, els seus jugadors "havien tirat cinc vegades a un metre d'Abbiati" gràcies al poder ofensiu del 3-4-3. "Amb tres al darrere no hem perdut mai, però el dia que perdem tinc assumit que em pegareu fins en el carnet d'identitat", ha afegit.

Guardiola també ha valorat la renovació fins al 2015 del migcampista del Barça B Jonathan dos Santos: "El Barça no se'l podia deixar escapar. És un jugador massa bo, d'un nivell massa alt per sortir tan jove (21 anys) d'aquí".

Finalment, el tècnic del conjunt blaugrana ha restat importància al fet que el porter Iker Casillas, com a capità de la selecció espanyola, hagi votat Jose Mourinho, Vicente del Bosque i André Villas-Boes com a millors entrenadors de l'any.

"Els tres a qui ha votat són fantàstics. I tothom té dret a votar a qui li plagui, només faltaria", ha conclòs Pep Guardiola.