El Barcelona ha certificat avui el seu pas als vuitens de final de la Lliga de Campions amb el seu triomf per 3-2 al camp del Milan després d'un partit espectacular i ben dominat per l'actual campió d'Europa.

Els davanters han estat millors que els defenses i això ha propiciat un duel molt atractiu que ha resolt Xavi Hernández, l'home del partit, amb un gol als 63 minuts gràcies a la passada de Lionel Messi.

La primera part ha estat elèctrica. Malgrat les imperfeccions -mal funcionament defensiu en els dos casos-la pilota ha rondat les àrees i ha estat impossible que l'espectador s'avorrís.

El Barça, ??com s'esperava, ha acaparat la possessió. Josep Guardiola, ha apostat per una defensa de tres, poblant el centre del camp amb jugadors creatius. El que ha guanyat en atac ho ha perdut en defensa.

Per la seva banda, el Milan ha apostat per la parella atacant formada per Robinho i Zlatan Ibrahimovic. El conjunt italià ha jugat replegat, a l'espera de robar la pilota i sortir ràpid, i a Ibrahimovic se'l ha vist motivadíssim.

Thiago Alcántara i Xavi Hernández han governatr al mig del camp i aviat el Barça ha començat a sumar ocasions. I als 13 minuts ha arribat el seu primer gol, després d'una gran combinació de tota la seva davantera, un centre de Seydou Keita i un autogol de Van Bommel quan Xavi es disposava a col·locar la pilota a la xarxa.

No obstant això, el Milan no s'ha acovardit i Robinho ha enviat alt una pilota que només havia de empènyer. Va ser el preludi de l'empat, que ha arribat als 20 minuts després d'una passada profund de Clarence Seedorf per Ibrahimovic, autor de la rematada final.

La trobada s'ha convertit en una anada i tornada. El Barça ha arribat tocant i el Milan ho ha fet aprofitant la debilitat defensiva del costat dret del seu rival.

Llavors ha decidit entrar en escena l'àrbitre Wolfang Stark, que als 32 minuts ha assenyalat un penal a favor del Barça per una falta dubtosa d'Aquilani a Xavi. Messi ha marcat i els culers han marxat amb avantatge al descans.

Pato ha substituït un desafortundado Robinho, però el Milan no ha variat. Mentrestant, el Barça ha intentat jugar amb més profunditat i acumular arribades des del darrere pel centre. Als 53 minuts s'ha produït una de les jugades més boniques del duel, amb l'espectacular regat de Boateng i una rematada inapel·lable per igualar el partit.

Però l'alegria no li ha durat al Milan, ja que 10 minuts després s'ha tornat a avançar el Barça. Messi ha protagonitzat la seva millor acció del partit amb una magnífica passada sobre Xavi, que ha marcat des de prop amb molta classe.

El gol blaugrana ha desinflat el Milan i ha donat ales al seu rival, que ha defensat tenint la pilota. Ha limitat així les arribades del conjunt italià, cada vegada més frustrat, i sempre ha donat la impressió que estava més a prop el quart gol visitant que l'empat.

El Barça ha aconseguit el seu objectiu amb una jornada d'antelació i el Milan s'haurà de conformar amb ser segon.