Com han canviat les coses per Llagostera. És el que té estar tot un mes sense perdre. És el que comporta haver trobat el camí adient per enterrar un inici de Lliga per oblidar i mirar només així cap amunt. Els últims resultats parlen d'una nova versió de l'equip d'Oriol Alsina, capaç d'haver-se espolsat els dubtes per, de mica en mica, anar escalant posicions a la classificació. La golejada de dissabte contra el Gandia (3-0) no fa altra cosa que confirmar la millora d'un equip que, per fi, sap el que és estar una setmana fora de les posicions de descens.

Ja fa pràcticament un mes de l'última ensopegada a la Lliga. Un mes que el Llagostera queia al camp de l'Hospitalet (el mateix equip que els havia despertat del somni de la Copa del Rei). Es tallava així una petita reacció dels gironins; però va ser a partir d'aquella bufetada que Oriol Alsina i companyia no han parat de mirar cap amunt. La desfeta a la Feixa Llarga ha deixat pas a quatre jornades consecutives sense perdre (tres de les quals sense encaixar cap gol), ratxa d'allò més positiva que ha permès als llagosterencs remuntar posicions. D'aquesta manera, i després de 13 jornades al pou, l'equip aconsegueix per primera setmana treure el cap fora de les posicions de descens.

Començava a sumar el Llagostera a casa contra l'Huracán (1-1), abans d'aconseguir la primera victòria a domicili de la temporada al camp del Manacor (0-1), ara cuer de la categoria. Una setmana després, i també a domicili, els gironins esgarrapaven un punt de Lleida (0-0), abans de confirmar aquest passat dissabte la seva millora a casa contra el Gandia (3-0).

Aquests resultats positius han permès als blau-i-vermells sumar un total de 14 punts en el seu caseller, fet que els deixa a dia d'avui quinzens en la classificació, un punt per sobre, precisament, d'un Gandia que ocupa d'aquesta manera la plaça que t'obliga a jugar-te la permanència. També tenen un punt per sota la zona de descens, la qual l'ocupen a aquestes alçades de la temporada Andorra, Terol, Saragossa B, Sporting Maonès i Manacor.

Dues proves de foc

Té ara per davant el Llagostera dues bones oportunitats per confirmar que la seva millora no és un miratge i, alhora, per fer pujar encara més la moral del vestidor. Dues proves de foc són les que esperen als homes d'Oriol Alsina en les properes jornades, partits contra equips de la part alta de la classificació que, si es guanyessin, suposarien una gran injecció de moral per a l'equip. En primer lloc, els gironins visiten el Narcís Sala d'un Sant Andreu que, després d'un inici de Lliga un pèl irregular, ha trobat el camí que l'ha portat a situar-se només un punt per sota de les posicions de play-off. Set dies després, el Llagostera rebrà al Municipal un dels pesos pesants de la categoria. Es tracta de l'Oriola, tercer a la taula i un dels conjunts que menys gols encaixa de la Segona B.