El Girona va encaixar ahir a Osca la sisena derrota de la temporada però el més preocupant de tot plegat és la manera com l´equip de Zan Tabak va perdre: una vegada més l´equip va sortir sense tensió i es va veure escombrat de la pista per un rival directe. El 20-10 del final del primer quart ja ho diu tot, com també és concloent el 42-24 del descans. El Sant Josep havia arribat a perdre de 25 poc abans del descans (40-15) en una demostració d´impotència inapel·lable. Després, quan s´hi va voler posar, ja no hi va ser a temps.

Les coses es van torçar per als gironins de bon començament. Només s´havia jugat un minut i el pivot Rolands Freimanis s´havia de retirar a la banqueta. Té una lesió al turmell i avui li faran proves per conèixer-ne l´abast. Si les rotacions ja són prou curtes, amb el letó fora de combat el Girona encara es va veure obligat a multiplicar-se més en el joc interior. Dins del pobre partit que van fer els gironins, però, si que cal remarcar la bona actuació del pivot nord-americà Thomas Coleman. Ahir va anotar 20 punts, va capturar 7 rebots i va acabar amb una valoració de 23 en 23 minuts de joc. L´altre fet remarcable va ser el debut de Jordi Vallmajó, el substitut de Carles Canals.

Amb el partit llançat a les escombraries després de la mala sortida, el Sant Josep va millorar a la represa, però ja no hi havia res a fer. L´única cosa que va poder fer l´equip de Zan Tabak va ser maquillar una mica el resultat. Al final la derrota va ser per 13 punts de diferència, però ni quan els gironins es van posar a 9 a falta de quatre minuts pel final, els aragonesos van veure perillar la seva victòria. Ara l´Osca iguala amb 4 triomfs el Sant Josep i a un ampli grup d´equips format també per Lleó, Granada, Navarra, Tarragona, Mallorca i Càceres.

Al final del partit, Zan Tabak no va amagar el seu desencís. Amb el d´ahir, el Girona ja ha perdut 4 partits després d´un mal inici (La Palma, Lleida i Granada). Però l´equip no té temps per lamentar-se perquè divendres que ve té a Fontajau un partit vital contra el Tarragona, un altre rival directe, que cal guanyar per no començar a patir per la pressió de la cua.

Per la seva banda, el director esportiu del club, Dejan Kamenjasevic, es mostrava decebut per la mala sortida i assegurava que tot plegat es redueix a un problema «mental»: «l´equip havia entrenat bé i físicament estava ben preparat. Ho haurem de corregir en els propers partits, però tot es redueix a un problema de mentalitat».