Els problemes se li acumulen a Mauricio Pocchetino. El tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, no podrà comptar aquest migdia a Anoeta amb peces importants del seu esquema com Javi López, Márquez i Pandiani lesionats i Forlín, sancionat. Al davant hi haurà una Reial Societat hiperagressiva, un rival ferit que ha sumat només un punt dels últims 21 possibles, que sortirà a mossegar des del primer segon de partit. Aturar la rauxa inicial dels bascos i aprofitar les ocasions que arribin són la consigna blanc-i-blava per seguir la seva escalada cap als llocs europeus de la classificació de Primera.

L'equip arceloní gira pàgina després d'una setmana polèmica per les renovacions de diversos membres de la plantilla, especialment de Márquez i Álvaro Vázquez. El vestidor només pensa en els tres punts després d'haver insistit en les jugades a pilota parada i repetir fins a la sacietat que el cuer no serà un rival fàcil. En aquest sentit, el tècnic del conjunt basc, Philippe Montanier podria ser destituït si el seu equip no és capaç de sumar els tres punts.

Les baixes que acumula Pochettino el van obligar a convocar quatre futbolistes del filial: Thievy Bifouma, Cristian Gómez, Víctor Álvarez i el central olotí, Albert Canal. És la segona vegada que l'exdefensa del Girona juvenil i del Llagostera va convocat amb el primer equip.