L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, va assegurar ahir que Leo Messi "ha entrenat bé i està en condicions de jugar" contra el Saragossa aquest vespre, malgrat l'esforç que va fer amb la seva selecció dimarts passat contra Colòmbia en partit de classificació per al Mundial. Guardiola no va entendre que la premsa insistís en el fet que el davanter havia arribat molt cansat de Barranquilla i que li preguntés diverses vegades sobre la possibilitat de donar-li descans en el partit de Lliga.

"Què passa? Que no voleu que jugui Messi? Digueu-m'ho, i si no voleu que jugui m'ho plantejo. Hi ha algun problema que jugui demà? Hi ha més possibilitats que no guanyem si no juga Messi? Us interessa? Doneu-me almenys el dret de decidir si ha de jugar o no" va indicar, amb un somriure, als periodistes, davant la pluja de preguntes sobre l'estat físic de l'astre argentí.

Messi va acabar el partit contra Colòmbia fos. Estirat sobre el terreny de joc, va pagar l'esforç que ell i el seu equip van fer per derrotar, en exigents condicions de calor i humitat, a la incansable Colòmbia (1-2). El Reial Madrid va posar un avió privat a l'argentí Gonzalo Higuaín tot just finalitzar el partit. En canvi, Messi i el també blaugrana Javier Mascherano van pernoctar a Barranquilla i l'endemà van tornar en vol regular.

Guardiola va explicar ahir el perquè: "Altres vegades hem prioritzat que arribessin abans, però en aquesta ocasió vam pensar que després d'un esforç així, el més important era recuperar bé, i per a això cal menjar, hidratar-se i descansar set o vuit hores. Així que vam decidir que es quedessin a dormir allà i que Juanjo (Brau, recuperador de Messi) els cuidés bé". El tècnic blaugrana va deixar entreveure que el de Rosario, si torna a respondre a l'entrenament d'aquest matí, estarà avui a l'onze contra el Saragossa, perquè ara mateix, la prioritat de l'equip és no perdre més punts amb el Reial Madrid a la Lliga.

"El Madrid no sé quants partits seguits porta guanyats, goleja amb facilitat i si ens deixem algun punt més serà difícil recuperar-lo després", va advertir Guardiola, qui no es refia de la visita del Saragossa al Camp Nou. "L'any passat, aquí ja ens va costar guanyar-los una barbaritat", va recordar.

Contra el Saragossa, podria reaparèixer el davanter Pedro Rodríguez, que ha estat les últimes tres setmanes de baixa per una distensió de turmell i que, segons Guardiola, "avui ha fet tot l'entrenament a bon nivell i sense molèsties". Preguntat per la renovació del defensa Eric Abidal, el preparador del conjunt blaugrana es va mostrar optimista, malgrat que, després de les últimes reunions, segueix sense haver-hi acord entre les parts.

"El club va boig perquè Abi segueixi. Entenem que és un jugador vital per a nosaltres i em consta que ell està agraït com ningú a aquest club", va resumir per valorar aquesta situació.