"Marxa un gran. Carles Canals. 15 anys posant per davant els interessos de l'equip als seus". Nacho Ordín deixava clar ahir a la tarda el grau de compromís que sempre ha tingut Canals en la seva trajectòria en el món del bàsquet. Un concepte de responsabilitat col·lectiva que, ahir, el base va tornar a posar en relleu acceptant la proposta del club per retirar-se i posar-se a treballar en l'estructura admnistrativa del club. El gest de Canals servirà per ajudar el Sant Josep, molt necessitat econòmicament, per dues vies perquè allibera un sou de jugador (ell passarà a cobrar una nòmina equiparable a la dels altres treballadors del club) i perquè taparà un forat clau en l'organigrama: fins ara no hi havia ningú que desenvolupés una tasca comercial de recerca nous ingressos per sortir del pou.

Acompanyat pels responsables del club, però també de la seva dona i els seus pares, Canals va explicar ahir que "he acceptat la proposta del club, perquè veig que és el moment adequat per a les dues parts. Esportivament tenia poc protagonisme aquest any i el club té necessitat d'alliberar despeses". Amb 33 anys, i quinze temporades a les lligues de la FEB, Canals es retira per integrar-se a l'estructura del Sant Josep, en la qual s'encarregarà de les relacions externes. "En l'actual situació el més urgent és trobar nous ingresos, però no només això sinó en temes de publicitat i màrqueting i també ajudaré en el que pugui la base", va explicar Canals que, però, va deixar clar que no intervendria en temes esportius. El base català, tot i fer poc més d'un any que és a Girona, no dubta a destacar la importància que ha tingut per a ell el seu pas pel Sant Josep, on va arribar amb un contracte temporal. "Vaig arribar aquí per un mes per la lesió d'en Nacho (Ordín) i, ara mateix, la meva intenció és quedar-me a viure aquí" , va dir Canals que no ha amagat mai el bon record que té de la temporada passada: "Va ser de les millors de la meva carrera, estava jugant a Primera Catalana amb el Valls i em vaig trobar amb l'oportunitat de jugar a LEB Or a Catalunya per primer cop, després de molts anys voltant per Espanya, i de jugar també per primer cop un play-off d'ascens a l'ACB".

Al costat de Canals, els principals responsables del club -Ferroni, Kamenjasevic i l'entrenador Zan Tabak - van lloar la personalitat del base i el croat va assegurar que perdia "un líder per al vestidor". "En Carles és una de les poques persones que hi ha en aquest vestidor que poden exercir de líder, a mi m'havia ajudat molt amb els seus comentaris durant els partits o en temps morts".