L'internacional francès Eric Abidal, que finalitza contracte amb el FC Barcelona el 30 de juny vinent, es troba ara mateix lluny de renovar pel club català, segons va revelar ahir el seu representant, David Venditelli. El Barça li ofereix un any de contracte, però un altre variable en funció dels partits jugats. Abidal, no obstant això, vol assegurar-se un contracte de dues temporades, sense un bonus variable de rendiment.

El francès desitja així compensar la pèrdua d'ingressos que acusarà quan firmi el seu nou contracte, ja que la seva tributació fiscal augmentarà del 24 al 48% en haver cotitzat ja cinc anys com a treballador a Espanya.

"No acceptem la proposta del club i el club no accepta la del jugador", va reconèixer Venditelli. L'agent d'Abidal va explicar que el Barça els ha ofert un contracte que preveu un bonus pel nombre de partits jugats i que no agrada al futbolista: "Nosaltres no ho volem, perquè després de cinc anys com a titular, creiem que Abidal avui dia ja té un estatus".

Encara que l'agent va reconèixer que el Barça s'ha portat "de manera excepcional" amb el jugador arran del tumor que li va ser detectat al fetge la temporada passada, considera igualment que és legítim que Abidal defensi els seus interessos. "Tenim dret a tenir les nostres ambicions. Abidal ja ha fet concessions i ara esperem que també les faci el club", va tancar.