Sense Carles Canals, que aquest migdia anunciarà que es retira, el Sant Josep jugarà dissabte a Osca. L'equip s'hi desplaçarà per carretera i disputarà la desena jornada de lliga a LEB Or, però a Fontajau molta gent és conscient que si el partit fos a Canàries i no a la ciutat aragonesa es dispararien totes les alarmes. El Sant Josep, igual com passa amb l'Uni Girona, pateix les conseqüències que no arribin els xecs del patrocini del Girona FC, i sense el diners de Josep Delgado el club femení passa per problemes i el masculí s'acosta directament al precipici. Les negociacions de tots dos amb l'entorn de Delgado segueixen en marxa, amb la col·laboració de l'Ajuntament, però el Sant Josep no té gaire més marge de maniobra si no es vol veure definitivament abocat a una dramàtica situació d'un nou punt i final del bàsquet professional masculí a la ciutat.

L'estiu del 2008, just després de la renúncia de l'Akasvayu a jugar a l'ACB i la seva posterior entrada en procés concursal, el Sant Josep va tornar a renéixer per agafar el relleu del bàsquet professional a Girona. La primera temporada es va jugar a LEB Bronze, però la següent ja es va fer el salt a Or, on l'equip hi viu el seu tercer any, sempre amb molts problemes econòmics. La directiva de Francesc Ferroni mai no ha aconseguit trobar un patrocinador principal solvent i, en els dos últims cursos a LEB Or, els problemes econòmics han estat norma habitual. El primer any de LEB Or, i després que els jugadors no cobressin el darrer mes ni les primes pel play-off, l'arribada del mateix Delgado va evitar que s'executés l'aval a la FEB. Una execució que, però, no es va poder evitar l'any passat quan la Diputació va haver de pagar 270.000 euros. Aquesta temporada, la participació del Sant Josep a LEB Or està avalada per l'Ajuntament i, tant des de club com des del consistori, hi ha el convenciment que no s'haurà d'arribar a fer servir. Per això, i més si no se solucionen els problemes amb Josep Delgado i el Girona FC, s'aplicaran mesures d'austeritat i retallades.

A dia d'avui, la plantilla del Sant Josep encara no ha cobrat el mes d'octubre. I, si les converseses amb Josep Delgado no fan un gir increïblement ràpid, l'equip viatjarà a Oscar sense haver vist les nòmines en una situació que manté incòmodes tant jugadors com directius. La junta busca solucions, però sense més entrades de diners el club haurà de començar a replantejar-se l'actual plantilla. Tot i haver reduït la massa salarial respecte a l'any passat, les tisores podrien tornar a aparèixer amb canvis que, més que per motius esportius, s'explicarien pel factor econòmic. Sense el diners del Tots Som Girona i davant la impossibilitat de la junta de trobar patrocinadors alternatius, a banda de l'acord anunciat ahir amb Spar, és molt complicat que Zan Tabak acabi la temporada disposant dels mateixos deu jugadors, comptant amb Jordi Vallmajó (futur substitut de Canals), que té en l'actualitat. Els jugadors del Copa Catalunya -com Pau Vila, Alvaro Alarcón, Edu Camós o Jordi Bataller- poden acabar agafant més protagonisme. El canvi de Canals per Vallmajó ja representarà una rebaixa de la despesa salarial.