Més desorientada que mai ja fos pel llarg viatge o per la mínima transcendència de l'amistós, la selecció espanyola va trigar quaranta-cinc minuts a entrar al partit contra Costa Rica. El combinat local ho va aprofitar per clavar-li dos ensurts dels grossos i posar-li la por al cos (2-0, m.41). Tanmateix, els campions del món van treure l'orgull a la segona part per igualar un partit que tenien perdut a vuit minuts del final. Espanya, que ja havia perdut en l'amistós de divendres passat davant Anglaterra, va mostrar ahir la seva pitjor cara en una primera part per oblidar. Tot va canviar a la represa. La selecció va ensenyar una altra versió, l'habitual de l'equip de Del Bosque, que de la mà d'Iniesta i Silva va quedar-se a les portes de capgirar el marcador. Silva i Villa, en set minuts, van igualar un partit en què Espanya va tornar a mostrar llums i ombres.

El combinat campió del món no va estar fi ahir ni tampoc contra Anglaterra però això no ha evitat que la Federació hagi fet caixa ja que per cada partit ha guanyat dos milions d'euros. Del Bosque va disposar de la majoria de jugadors campions del món i de l'Eurocopa però semblava que de res servia davant les ganes i la hipermotivació dels futbolistes centre?americans. Espanya no tenia bon dia. Tampoc Casillas en el partit de la seva coronació com a jugador espanyol amb més participacions a la selecció (127). El madrileny va regalar el primer gol de Costa Rica després d'un mal control. Abans del descans, Campbell encarrilava la victòria local. A la represa el tècnic castellà va fer rotacions per mirar de donar un altre aire a un partit que s'havia complicat més que mai. Iniesta va agafar el timó del partit i va guiar la selecció cap a la remuntada. A vuit minuts pel final, Silva va posar emoció al partit i, en l'afegit Villa va empatar.