El pilot de Llançà Isaac Viñales aspira a disputar la temporada que ve el Mundial de motociclisme, on coincidiria amb el seu cosí Maverick. Després de guanyar diumenge a Xest la sisena prova del campionat d'Espanya en la categoria de Moto 2 i abans de participar el proper cap de setmana a Jerez en la darrera, Viñales va assegurar en declaracions a Catalunya Ràdio que "s'estan tancant coses i les aspiracions són anar al Campionat del Món. Hi ha opcions a Moto 2 i a Moto 3 i totes són bones, però encara no es pot dir res". Isaac Viñales té ara 18 anys i ja ha disputat algunes curses del Mundial de 125 cc, bé amb "wild cards" o durant la seva estada a l'equip Catalunya Racing Team, amb el qual va disputar algunes proves de la temporada passada.

Sobre la seva victòria a Xest, Isaac Viñales va explicar que "ens feia falta a l'equip un bon resultat com aquest per veure que podíem" i va mostrar-se convençut de poder repetir el bon paper de València el proper diumenge a Jerez. Avui el pilot empordanès visita el municipi d'Hornachos (Extremadura) per fer una xerrada a alumnes d'ESO i la visita a les instal·lacions d'Embotits Farcedo, un dels seus patrocinadors d'aquest curs.

Si es concreta el salt d'Isaac Viñales al Mundial amb un seient garantit per tota la temporada hi haurà dos pilots gironins al pàdoc, el pilot de Llançà i el seu cosí Maverick, la gran revelació d'aquest any a 125 cc. Maverick correrà el 2012 en Moto 3 i el seu propi equip no amaga que ha de ser un dels grans favorits a la victòria final en el Mundial. Isaac està estudiant propostes de Moto 3 i de Moto 2, però encara no ha decidit res. Ara el seu repte principal és tancar diumenge a Jerez amb bon peu el Campionat d'Espanya.