Diego Ribera és l'escollit pel Girona per convertir-se en el nou màxim responsable de l'àrea esportiva del Girona. El valencià ja es va asseure dissabte a la llotja del Miniestadi veient l'empat de l'equip davant el Barça B al costat del president Ramon Vilaró, la directora financera, Kat Gorska i la resta de consellers gironins. Instants abans, Ribera i els responsables del club havien estat parlant de les condicions del possible contracte de Ribera com a secretari tècnic del Girona. Va ser una primera presa de contacte i malgrat que hi ha bona predisposició a ambdues parts, l'acord encara no està tancat. Des de fa uns mesos, Diego Ribera treballa i té contracte amb el Girona com a scout de la zona de Llevant. Perquè es converteixi en el nou secretari tècnic, el club i l'exjugador haurien d'arribar a una entesa per arreglar el contracte signat modificant-lo i adaptant-lo al nou càrrec. Tot feia indicar que ahir hi havia d'haver novetats però al final el possible anunci de la contractació de Ribera es demorarà encara unes hores. No haurien de ser gaires, en principi i, si no es torcen molt les coses, aquesta mateixa setmana es podria desencallar l'afer.

Després de la sortida de Miki Albert al Barça i de la destitució fulminant del director esportiu Xavi Julià, Diego Ribera havia quedat com l'únic membre de l'àrea esportiva del Girona. Establert a Riba-roja del Túria -a tocar de València- era el responsable fins ara de fer informes dels partits de la categoria que es juguen a Vila-real, Alacant, Elx o Alcoi. Diego Ribera i el club negocien ara unes noves condicions laborals. I és que si es concreta el nomenament com a secretari tècnic, Ribera deixaria València per instal·lar-se a Girona i disposar, com Xavi Julià o Miki Albert, del seu despatx a les oficines de Montilivi des d'on poder treballar i preparar els informes de rivals i jugadors.

En l'actualitat, a banda d'analitzar els rivals del Girona en els partits que es juguen a la zona de València, Diego Ribera continua jugant al club del seu poble, el Riba-roja, de la Tercera Divisió. Malgrat que fa un any i mig va patir una greu lesió de lligaments creuats al genoll, Ribera continua ajudant el club del qual és a més a més el coordinador. Aquesta temporada Ribera ha marcat dos gols amb el Riba-roja que és l'actual darrer classificat del grup VI de la Tercera valenciana.

El principal valedor de Ribera és Raül Agné, amb qui guarda una bona amistat des que van coincidir a Segona Divisió B al Figueres (96-97) en un equip on també hi era l'actual entrenador de la Unió Arnau Sala, Jordi Condom o Àngel Cortada entre altres. Malgrat que els camins professionals d'Agné i Ribera es van separar, mai han perdut el contacte i aquesta temporada, el tècnic el va reclamar per incorporar-se a l'àrea esportiva. En la sortida al camp del Vila-real B d'ara farà un mes, Diego Ribera i el cos tècnic es van veure i van estar parlant una bona estona.