Sense Vettel tot és més fàcil per a la resta. L'alemany, que havia guanyat cinc de les últimes sis curses va retirar-se en la primera volta a causa d'una punxada i això va permetre l'exhibició de Lewis Hamilton (McLaren), qui va endur-se la seva tercera victòria en una complicada temporada per a l'anglès. Al segon calaix del podi s'hi va enfilar Fernando Alonso (Ferrari). Tercer va ser el també britànic Jenson Button (McLaren). La zona de punts la van completar l'australià de Red Bull, Mark Webber, que va signar la volta ràpida; el brasiler Felipe Massa (Ferrari), que va fer una virolla a cinc voltes del final; els dos pilots alemanys de Mercedes Nico Rosberg i Michael Schumacher (Mercedes), els dos de Force India, el germànic Adrian Sutil i el britànic Paul di Resta, i el japonès Kamui Kobayashi (Sauber).

Hamilton, privat de victòries des del passat Gran Premi d'Alemanya (24 de juliol), va sumar al circuit Yas Marina la dissetena victòria de la seva carrera en la Fórmula 1 i la tercera del present exercici, després de la de Nürburgring i la de la Xina. L'anglès, campió mundial el 2008, es va rescabalar així de la decepció va suposar la pèrdua de la "pole" després d'haver estat el pilot més en forma durant dos de les tres sessions lliures. Tot just cruar la línia de meta li va dedicar el triomf a la seva mare, que va acudir a Abu Dhabi per donar-li suport.

Malgrat això, la principal notícia del penúltim gran premi de l'any va ser l'abandonament de Vettel. El bicampió mundial va sortir des del primer lloc i es va mantenir líder en l'arrencada, però quan va arribar a la primera sèrie de revolts va perdre en control del seu monoplaça a causa d'una punxada en la roda posterior dreta. L'alemany va poder tornar amb prou feines a la zona de garatges, però allà els mecànics no van poder substituir la roda, ja que la llanta estava deformada i no van poder extreure-la. Vettel no abandonava una carrera des del Gran Premi de Corea del 2010, en aquella ocasió per una avaria en el motor. La seva última retirada per accident va ser a Turquia l'any passat. Portava 19 carreres seguides creuant la línia de meta en un període en el qual va guanyar tretze proves. Aquesta retirada significa que Vettel ja no podrà igualar aquest any el rècord de victòries en una mateixa temporada. Porta aquest any onze triomfs, pel que està a dos de la plusmarca absoluta que, amb tretze, posseeix des de 2004 el seu compatriota Michael Schumacher.

Sense Vettel, Hamilton va assumir el comandament de la prova i la va dominar amb mà de ferro, només inquietat per Fernando Alonso, que va protagonitzar una espectacular remuntada des de la cinquena plaça que va ocupar a la graella fins a la segona abans de completar-se la primera volta. L'asturià va complir amb escreix el seu objectiu d'enfilar-se al podi en una dels poques carreres en les quals encara no havia recollit un trofeu. El bicampió mundial espanyol va completar una prova molt sòlida fins al seu desè podi de la temporada i el número 73 de la seva carrera. De la seva banda, el pilot barceloní Jaume Alguersuari (Toro Rosso), malgrat tenir un bon ritme de cursa, es va veure endarrerit des de les primeres voltes i va acabar en el quinzè lloc, molt lluny del seu objectiu de puntuar per tercer gran premi consecutiu. El seu company, el suís Sebastien Buemi, no va poder acabar per una avaria mecànica. El Mundial de Fórmula 1 acabarà amb el Gran Premi del Brasil, al circuit Interlagos de Sao Paulo entre el 25 i el 27 de novembre.