ran partit de futbol el que es va veure ahir al Miniestadi. Després de guanyar el líder la setmana passada, arrencar un empat del camp del Barça B, i de la manera com es va aconseguir, només pot donar-se per bo. Amb els blaugranes guanyant per 2-0, té mèrit aconseguir el 2-2. Llàstima que el Girona va trigar molt a ficar-se en el partit. A la primera part no va sortir bé. La consigna era intentar pressionar molt a dalt la sortida de pilota del Barça, però ells, amb un parell ?d'arribades, ho van engegar tot a rodar amb els dos gols de Rodri. En totes dues accions els gironins van tornar a pecar de la fragilitat defensiva que en alguns partits d'aquesta temporada ha pecat l'equip de Raül Agné. El primer gol arriba després d'un rebuig de Tortolero i el segon, amb una centrada de Deulofeu per la dreta a la qual el jugador del Barça B arriba anticipant-se a tothom.

Amb el 2-0 semblava missió impossible poder arrencar alguna cosa de valor de Barcelona. Per intentar-ho has de tirar-te endavant i així comporta assumir molts riscos. Al Girona, però, li va sortir bé. Hi havia la possibilitat que el Barça t'acabés de sentenciar a la contra, encara que això no es va produir i va ser l'equip d'Agné el qui va fer més mèrits a la segona meitat del partit.

Veient el partit perdut, el Girona es va treure els complexos. A vegades quan no vols deixar espais al darrere provoca que no t'avancis prou. Els visitants no es van arrugar i van anar a buscar partit. Van saber aprofitar també les moltes baixes que tenia el Barça B a la defensa, on la inexperiència va acabar passant factura al filial blaugrana. El Girona, en canvi, té bons jugadors que saben aprofitar qualsevol badada. A més, era important fer el 2-1 aviat i Benja va marcar al minut 59, amb mitja hora llarga encara per jugar. Era la manera de començar a crear incertesa i dubtes en el rival, que fins aleshores havia semblat estar a plaer sobre la gespa. I després Coro, un murri, no va perdonar en l'acció iniciada per Dani Nieto.

L'empat és just. I molt bo per al Girona. Puntuar a fora sempre va bé i és positiu per la moral d'un equip que, precisament, va necessitat de reforçar-se anímicament després que els mals resultats els hagin situat a la part baixa de la classificació. En dos partits molt complicats, contra l'Hèrcules i ahir davant del Barça B, el Girona s'ha ratificat en la seva voluntat de sortir-se'n. Ara només falta trobar una mica més de regularitat en el joc. Que la imatge del dia de l'Hèrcules o la de la segona part al Miniestadi sigui la que mani. Hi ha equip per fer-ho.

Patir o no patir aquesta temporada pel descens dependrà una mica de corroborar en les properes jornades la millora del joc amb resultats. Cal posar una mica de coixí amb la zona de descens, recuperar els punts perduts, perquè és necessari poder treballar amb tranquil·litat.

I ja toca ara pensar en el proper rival, el Sabadell. És un dels equips més atractius de veure de Segona Divisió, amb un futbol ofensiu similar al que proposa el Barça B. Aquests rivals solen anar bé al Girona, que es troba més a gust deixant-se dominar una miqueta i creant-se els espais des del darrere. Ens espera un altre atractiu partit, dissabte a Montilivi.