Respira. El Sant Josep respira i, agradi o no a Zan Tabak, no ho fa gràcies a la intensitat defensiva que tant reclama el tècnic croat sinó a l'inesgotable talent de dos grandíssims veterans: Darryl Midddleton i Nacho Ordín. El pivot ja fa massa temps que ha esgotat els adjectius. Als 45 anys l'exploten jugant trenta minuts i ell segueix sent la referència. I el base? Al base no se'l pot "picar" i ahir el gironi Quique Garrido, molt motivat per tornar a brillar a Girona contra un club que no el va tractar bé a l'estiu, li va clavar un parell de triples a la cara que van encendre l'espurna del millor Ordín. El veterà director de joc aragonès es va deixar anar en els últims quate minuts, amb tretze punts gairebé consecutius amb un triple brutal per sentenciar (97-90), convertint-se en l'executor d'una victòria que trencava la mala ratxa del Sant Josep i donava aire a un projecte que havia viscut la setmana més dura de la temporada (101-95).

"Ha estat un partit a massa punts", es lamentava Nacho Lezcano després del partit conscient que el seu equip no havia estat a l'alçada en defensa, però havia tingut més d'una oportunitat per trencar el partit abans de l'aparició de Nacho Ordín. Abans que el base ho trenqués tot, el Sant Josep havia sobreviscut per Middleton, per l'encert de Freimanis obrint-se a tirar de fora i, fins i tot, per un parell de rebots ofensius de Coleman. Els dos qüestionats pivots dels gironins van fer ahir un pas endavant, però aquest s'hauria quedat en poc més que una anècdota si el Palència hagués trencat el partit quan va poder fer-ho (Lezcano tenia molt fresca a la memòria una safata fallada per Garrido, però oblidava com ell mateix havia canviat un Xavier en ratxa després que el nord-americà fés quatre triples seguits) o no hagués aparegut Nacho Ordín. Quan els àrbitres van xiular una estranya tècnica a Carles Bravo (85-81), Nacho Ordín ja venia d'encetar els seus quatre minuts d'or amb un triple. L'aragonès va anotar els dos tirs lliures de la tècnica per seguir donant continuïtat als seu minuts bojos per acabar sentenciant el partit amb un triple realment espectacular (97-90) que deixava ja sense opcions al Palència tot i que el mateix Garrido ho va seguir intentant fins al final. Després del partit, Tabak va dir que té tota la temporada per "trencar les barreres mentals" d'alguns dels seus jugadors que fan que els sigui "impossible tenir la defensa com a prioritat per davant de l'atac". Que el croat ho aconsegueixi amb qui vulgui, però no amb Nacho Ordín, que ahir va tornar a recordar que és el base ofensiu més decisiu de LEB Or. I juga a Girona, perquè ell ho va voler.