La davantera de l'Estartit Maribel Domínguez no va poder entrar dijous de la setmana passada a Espanya, després de disputar els Jocs Panamericans amb la selecció de Mèxic, i va ser retornada per la Policia Nacional al seu país l'endemà. Uns problemes al visat li impedeixen tornar per reincorporar-se a la disciplina del club gironí, en el qual ha jugat les últimes cinc temporades després de dos anys defensant els colors del FC Barcelona. "És la nostra jugadora estrella, tot i que sense ella vam guanyar el Rayo, i estem treballant per resoldre aquests problemes burocràtics ben aviat i poder disposar novament d'ella", explicava ahir el president de l'Estartit, Carles Nugué.

Maribel va disputar entre el 18 i el 27 d'octubre passats els Jocs Panamericans (Mèxic va endur-se el bronze després de guanyar Colòmbia per 1-0 en la final de consolació) i la setmana passada estava previst que tornés a la disciplina de l'Estartit. Dijous aterrava a Madrid, però la Policia Nacional li va impedir l'entrada a Espanya al·legant uns problemes burocràtics al visat.

Després de passar-se tota la nit a l'aeroport de Barajas (va alertar de la seva situació als directius de l'Estartit que, tot i intentar-ho, no van poder fer res per canviar la situació), la davantera va ser retornada a Mèxic l'endemà, on encara continua intentant tramitar la paperassa necessària per tornar. De moment l'Estartit haurà de tornar a jugar aquest cap de setmana sense comptar amb un dels seus referents ofensius (visiten El Oliva demà a la tarda), tot i que el president Carles Nugué pensa que en pocs dies tot pot haver quedat resolt. "Estem en contacte permanent amb ella i ara ens ha demanat una sèrie de documents que tramitarem per tal de solucionar el tema", afegia el president.

L'Estartit, que ja va perdre Maribel durant els Jocs Panamericans, veu ara com un afer burocràtic continua impedint poder disposar de la seva figura. El virus FIFA, i de quina manera, també afecta el futbol femení.