El cas Xavi Julià ja és història per al Girona, que no pensa fer més valoracions sobre la sortida del director esportiu per no afegir més llenya al foc. La polseguera aixecada pel seu acomiadament dilluns passat generarà dues querelles, una contra el club i l'altra al president Ramon Vilaró per haver signat les acusacions que inclou la carta d'acomiadament. També va provocar un atac ferotge de Julià cap al club i els seus gestors en una roda de premsa dimarts passat. Des del Girona no es vol fer cap més valoració sobre les declaracions del ja exdirector esportiu. Ahir, el mateix Vilaró va donar per tancat el tema i va instar tothom a mantenir la calma. "No hi ha cap problema. El Girona té bona salut i ara el que hem de fer es guanyar dissabte al camp del Barça B", deia. El president aposta per passar pàgina i mirar el futur amb optimisme.

El primer objectiu és obtenir "un bon resultat al Miniestadi" per confirmar la reacció i "anar sortint" de mica de la zona perillosa. En aquest sentit i per mirar d'ajudar "a anar cap amunt", Vilaró reforçarà la plantilla amb dos nous fitxatges. Es tracta d'un migcentre i d'un davanter centre amb el qual l'acord és pràcticament un fet i només s'està pendent que Raül Agné hi doni el vistiplau. Vilaró va anunciar també que, de moment, malgrat que amb les sortides de Julià i Miki Albert, els oferiments han estat múltiples, "no està previst que s'incorpori cap director esportiu nou a curt termini". Qui sí que podria reincoporar-se és Joan Luque, a qui Julià no volia i que, en principi, ha de tornar a ser el secretari tècnic del filial.

Reforçar la plantilla

Conscient de les mancances d'una plantilla excessivament curta, Vilaró té lligats un parell de jugadors per tal que s'incorporin "molt aviat" al Girona. El president té previst parlar amb Raül Agné i, si el tècnic hi dóna l'OK, els dos futbolistes, s'incorporarien immediatament a la plantilla. "La lliga és molt llarga i dissabte en Dorca, per exemple, ja no pot jugar. Vindran refredats, cops i més targetes. Cal reforçar-nos per tenir una plantilla més àmplia", explica.

El president ja fa un parell de setmanes que parla de fitxatges però sembla que, en les darreres hores, les negociacions s'han accelerat. De moment, s'endevina que seran dues les posicions que es reforçaran -un migcentre i un davanter centre- si no és que Agné diu el contrari. En una de les seves últimes compareixences, Xavi Julià havia parlat d'un migcampista de banda dreta que competís directament amb Juanlu Hens. No obstant això, Vilaró s'estima més veure l'evolució de Javi Acuña, que considera "el tercer fitxatge". Si el davanter paraguaià es recupera bé de la la greu lesió de lligaments del genoll, en principi, el Girona només faria dues incorporacions.

Amb la lesió de llarga durada de Ion Vélez, la LFP permet al Girona fitxar un jugador de manera immediata. Si el club volgués fitxar-ne abans de l'obertura del mercat d'hivern (l'1 de gener), haurien de ser jugadors a l'atur.