El migcampista del Barcelona Xavi Hernández va assegurar ahir en declaracions davant els mitjans de comunicacío que viu aliè a tot el que envolta el seu equip fora del terreny de joc, per la qual cosa no va voler entrar a valorar el que el seu company Víctor Valdés havia definit com "campanyes de desestabilització".

"No entenc de campanyes ni hi vull entendre", va respondre Xavi quan se li va preguntar si coincidia amb Valdés en el fet que informacions com les que parlaven d'una suposada mala relació entre els blaugranes Lionel Messi i David Villa busquen simplement desestabilitzar l'equip.

"Jo penso a jugar a futbol, a fer-ho bé al camp i gaudir. Llegeixo cada vegada menys i escolto poquet. Les opinions són incontrolables, tenim un equipàs per aconseguir grans coses i no entenc de campanyes ni vull entendre'n", va manifestar.

El de Terrassa va mostrar-se, això no obstant, decebut amb les revelacions que l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic ha fet a la seva biografia, en la qual critica no només el seu extècnic, Pep Guardiola, sinó l'actitud suposadament submisa dels seus excompanys. "Em sorprèn i em decep una mica, perquè ell va estar aquí, va veure que era un vestidor magnífic i fantàstic i perquè nosaltres el vam cuidar moltíssim", va afirmar el migcampista egarenc abans de fer una defensa a ultrança dels mètodes de Guardiola: "Amb el mister hem après moltíssim, ens ha explicat sempre el perquè de les coses i ens ha ajudat a entendre els conceptes del joc".

Després de l'èpic empat aconseguit diumenge passat a San Mamés -"s'agraeix que hi hagi ?equips com l'Athletic de Bielsa que vagin amunt des del primer minut i et posin les coses difícils", va comentar Xavi- el Barça ja està a tres punts del Reial Madrid. El migcampista blaugrana, això no obstant, no dóna massa importància a aquest fet. "No ens preocupa. Sabem que estem fent bé les coses, que estem a un nivell tècnic i físic molt bo, que jugant com ahir guanyarem molts partits i que encara queda molta Lliga", va manifestar.

A més, Xavi va considerar normal que reeditar el títol cada temporada sigui més complicat: "Guanyar, després de guanyar cada any, sempre costa més. I el Madrid està fort, com cada any. Això no és cap notícia. Després de diversos anys sense guanyar, ells tenen lògicament cada vegada més ganes de tornar a fer-ho".

El migcampista del Barcelona entén, això no obstant, que l'equip està preparat per aspirar de nou a tot i que Guardiola "ho està fent molt bé" a l'hora de dosificar els esforços de la plantilla. Finalment, va assegurar que els seus problemes al tendó d'Aquil·les són ja història i que es troba físicament "perfecte".