Xavi Julià ja és història al Girona. Era la crònica d'una mort anunciada. El club va anunciar ahir a la tarda "l'acomiadament disciplinari" del fins ara director general esportiu que deixa l'entitat després de poc més d'un any d'entrar-hi. Poc abans, Julià havia estat citat a les oficines del club on el Consell d'Administració, en presència d'un notari, li va fer entrega d'una notificació on se li comunicava el seu adéu. Els motius? "Diferents incompliments contractuals molt greus i continuats" que han posat "en risc el futur del Girona". El club assenyala directament Julià com el responsable dels "nefastos" resultats esportius d'aquest començament de temporada i, a més a més, enumera una vintena de punts que en justifiquen l'acomiadament.

Entre els més destacats sobresurten les acusacions de demanar "comissions" a representants de jugadors, les reiterades "vacances" en períodes importants del mercat o el "profund deteriorament" de l'àrea esportiva des de la sortida de Miki Albert al Barça. La notícia feia temps que es covava i el futur de Julià al club, des de feia uns mesos, era més negre que mai. No obstant això, no deixa de ser sorprenent ja que la setmana passada, després que es fes públic un ultimàtum cap a Julià de 48 hores, el Girona va ratificar-lo tot assegurant que estava immers de ple "amb l'objectiu de millorar aspectes puntuals d'organització de l'àrea esportiva i sondejant el mercat per tal de fer algun reforç".

Divendres passat va ser la tercera vegada que Julià salvava el cap. Les tibantors vénen de lluny i en un dels punts de la notificació d'acomiadament, el Girona assegura que Julià va "abandonar les seves funcions" després que Diari de Girona publiqués al maig que el club el volia incloure en un ERO. El Girona considera que des de llavors, Julià va tallar "qualsevol via de comunicació" malgrat que va ser ratificat poc després. De tota manera, a l'estiu el club sí que va anunciar la presentació d'un ERO que incloïa Xavi Julià i el jugador Goñi tot i que més tard va retirar. Allò sí que va fer esclatar Julià de debò, el qual en una conferència de premsa va declarar que se sentia tot el club en contra com si d'un "senglar envoltat" es tractés. Ratificat novament, la partida d'escacs va arribar a la seva penúltima jugada la setmana passada quan Julià va anunciar que tornava a prendre les regnes de la direcció esportiva i que presentaria un seguit de propostes al Consell per millorar l'àrea. Abans, però demanava que li blindessin el contracte per evitar ser despatxat o inclòs en un altre ERO. La resposta del club va ser enviar-li un burofax on se li comunicava que tenia 48 hores per tornar a ratificar-se en el seu contracte originial.

Julià dóna avui la seva versió

Deprés de l'enèsima ratificació, el Girona va decidir ahir tirar pel dret i carregar-se Julià amb un seguit de punts d'allò més crítics amb la seva feina i que de ben segur comportaran que el cas Julià acabi als jutjats. El ja exdirector esportiu té previst oferir el seu punt de vista en una conferència de premsa aquest matí a l'Hotel Melià. De moment la seva primera reacció va ser fer pública la carta d'acomiadament que li havien facilitat.