El pilot espanyol Nicolás Terol (Aprilia) ha complert els pronòstics i s'ha proclamat campió mundial de motociclisme en la categoria de 125cc, després que el seu rival pel títol, el francès Johann Zarco (Derbi), patís una caiguda al poc d'iniciar-se el Gran Premi de la Comunitat Valenciana.

Terol ha iniciat la batalla decisiva amb la tranquil·litat que li donava saber que tenia prou acabar entre els onze primers per proclamar-se campió, però ni tan sols ha hagut de fer comptes. En la quarta volta de la carrera, Zarco ha caigut al del circuit Ricardo Tormo i el Mundial va quedar sentenciat a favor del pilot valencià.

El desenllaç ha estat especialment cruel per a un pilot tan constant com el francès, que havia exhibit una regularitat indestructible al llarg de la temporada, fins al punt que havia conclòs entre els sis primers en totes les cites del calendari. La glòria va ser per Terol, que no va aconseguir el triomf però va finalitzar segon i va poder celebrar-ho amb el seu onzè podi de l'any.

L'alegria per al motociclisme espanyol ha estat completa, ja que Maverick Viñales (Aprilia) va viure una situació anàloga amb el seu rival pel tercer lloc del Mundial, Sandro Cortese (Aprilia). L'alemany va patir una caiguda i ha deixat el podi honorífic en mans del gironí que, esperonat per la notícia, s´ha llançat a per la seva segona victòria consecutiva.

Viñales, Terol i Héctor Faubel (Aprilia) es van jugar el triomf en les últimes voltes i han tancat el gran any del motociclisme espanyol en el vuitè de litre amb un triplet. Sota l'atenta mirada del seu mecenes, Paris Hilton, el pilot de l'equip Blusens s´ha portat l'èxit amb autoritat i ho ha celebrat donant la volta d'honor amb una bandera il•luminada pel somriure de Marco Simoncelli.