El pilot australià d'Honda Casey Stoner s'ha imposat en la carrera de MotoGP del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, disputat aquest diumenge al Circuit Ricardo Tormo de Xest, per davant del nord-americà Ben Spies (Yamaha) i l'italià Andrea Dovizioso (Honda ).

La pluja no ha cessat en cap moment durant la carrera, que ha estat declarada en aigua des del principi. El campió del món, Casey Stoner, sabia que havia de demostrar per què s'havia fet amb el títol i ho va fer des del principi, encara que es va relaxar en el tram final de la cursa i va patir per aconseguir la victòria.

En tres voltes, l'australià ja avantatjava en 02/08 segons al grup perseguidor, format per Dovizioso, Spies i Dani Pedrosa (Honda), que s'anaven a disputar els llocs del podi. Conforme passaven les voltes, Stoner prenia més distància respecte a Dovizioso, arribant a tenir una renda de 10 segons a falta de 15 voltes per al final. L'emoció quedava llavors en la baralla entre Dovizioso i Pedrosa, encara que Spies també hauria alguna cosa a dir abans de la baixada de bandera.

No només estava en joc la segona plaça de la carrera, sinó el tercer lloc en el campionat del món, de manera que els nervis es multiplicaven per moments. Quedaven set voltes per al final i Dovizioso marcava el ritme, per davant de Spies i Pedrosa, que s'havia colat en un revolt.

La intensitat de la pluja s'incrementava per moments i el risc que els comissaris traguessin la bandera vermella començava a aparèixer. Pedrosa estava començant a perdre corda pel que fa a Dovizioso i Spies, que van agafar una renda de 2,3 segons a falta de cinc voltes per al final, i començaven a retallar temps respecte a Stoner.

Els equips preparaven les motos amb pneumàtics d'aigua, per si de cas els seus pilots havien d'entrar a canviar-la, mentre el ritme de carrera es feia cada vegada més lent. Quedaven quatre voltes i Spies es posava segon, allunyant-se poc a poc de Dovizioso i amb l'objectiu d'agafar a Stoner, a qui tenia a 1.2 segons.

L'australià no anava bé i Spies aconseguia passar-li a falta de dos girs. Tot i això, Stoner va intentar que el nord-americà no es marxés per poder disputar la cursa en l'última volta. L'australià esperava que Spies cometés un error, però no ho feia, així que se la va jugar en l'última carta i li va prendre la cartera a la recta de meta, guanyant per només 15 mil•lèsimes.