El pilot italià de Moriwaki Michele Pirro s'ha imposat en la carrera de Moto2 del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, disputat aquest diumenge al Circuit de Ricardo Tormo de Xest, mentre que el campió del món, Stefan Bradl (Kalex), no ha pogut celebrar el seu títol amb èxit ja que ha caigut.

La pluja ha marcat una carrera amb moltes caigudes. Els pilots han corregut amb mil ulls a la pista ja que la carrera havia estat declarada en sec, en canvi la pluja ha fet acte de presència i les caigudes s´han començaven a produir.

Bradl ha caigut a terra en les primeres voltes i no ha pogut celebrar sobre la moto el títol mundial que ha aconseguit aquest dissabte. Tots han fixat la seva mirada en Marc Márquez (Suter), que no ha pogut recuperar-se dels seus problemes de visió per prendre la sortida i que es podria haver aprofitat de la caiguda de l'alemany per aconseguir el títol mundial.

El japonès Yuki Takahashi (Moriwaki) ha fet saltar les alarmes amb una forta caiguda a falta de 20 voltes per al final. El pilot nipó s´ha copejat el cap en marxar a terra i perdia el coneixement, per la qual cosa ha hagut de ser traslladat a l'Hospital La Fe de València, on s´ha confirmat que es troba en bones condicions.

La cursa no ha tingut emoció. La pluja ha fet que les diferències entre els pilots fossin massa grans com perquè hi hagués baralla, per la qual cosa Pirro no ha tingut problemes per aconseguir la victòria una vegada que ha aconseguit escapar-se en solitari a falta de 12 voltes per al final.

Ha estat una victòria molt especial per a l'italià, que ha corregut a Xest amb la imatge Simoncelli sobre el carenat, i per al seu cap de files, Fausto Gresini, que també s´ha enrecordat del pilot. De fet, cap dels dos ha pogut evitar les llàgrimes en creuar la meta.

Per darrere, el colombià Yonny Hernández (FTR) tenia totes les paperetes per aconseguir el segon lloc però s´ha colat en un revolt quan faltaven tres voltes per la baixada de bandera i la seva decisió l´ha aprofitat el finlandès Mika Kallio (Suter) per aconseguir el segon escalafó del podi.

Hernández s´ha hagut de conformar finalment amb la sisena posició, mentre que l'últim lloc del podi l´ha ocupat el suís Dominique Aegerter (Suter). Pel que fa a Julián Simón (Suter) ha entrat a meta en la desena posició, mentre que Pol Espargaró (FTR) ha estat catorzè. A més, Jordi Torres (Suter) ha arribat divuitè i Aleix Espargaró (Pons Kalex), en el lloc 21.