Casey Stoner (Honda) ja fa setmanes que era campió del món de Moto GP. Ahir es va tornar a retre un homenatge amb una ajustadíssima victòria a Xest per davant del nord-americà Ben Spies (Yamaha), al qual va avantatjar per tot just quinze mil·lèsimes de segon a la línia de meta. D'aquesta manera l'australià d'Honda va acumular la seva desena victòria del curs.

Ahir, quan el semàfor es va apagar Stoner ja es va posar al capdavant de la prova i amb un ritme trepidant i inabastable per als seus rivals, en només dues voltes ja s'havia escapat definitivament de tots els seus rivals.

Poc abans, en la sortida, Álvaro Bautista (Suzuki) va passar-se de frenada en el primer revolt i es va endur per davant l'italià Valentino Rossi (Ducati), que havia fet una bona sortida i després va increpar l'espanyol, el nord-americà Nicky Hayden (Ducati) i també el francès Randy de Puniet (Ducati).

Al davant, Stoner liderava la prova mentre el vallesà Dani Pedrosa (Honda), al segon lloc, intentava tancar les portes a Andrea Dovizioso (Honda) i Ben Spies. Entre ells es va produir una bonica lluita per la segona plaça amb canvis de posició constants, però que igualment els va permetre allunyar-se dels seus perseguidors encapçalats per Cal Crutchlow (Yamaha) i Karel Abraham (Ducati). Abans d'acabar el primer terç de la cursa, declarada en mullat per la direcció de carrera, Stoner ja tenia una renda de sis segons. Darrere, Pedrosa i Dovizioso a més de lluitar pel segon lloc amb Spies, hi havia la batalla per la tercera posició final del Mundial, que finalment va anar a parar a mans de l'italià.

La cursa s'iguala

Quan Stoner ja assaboria la victòria, a falta de poc més de cinc voltes per al final, tot va caviar amb l'aparició de les primeres gotes de pluja. Aleshores, Dovizioso i Spies van aprofitar una errada de Stoner per enganxar-s'hi. Fins i tot van poder superar-lo a falta de tres voltes per al final, però el campió no havia dit la seva última paraula i va esperar a l'última volta.

Spies, que va mirar en un parell d'ocasions cap endarrere, devia pensar-se que Stoner no el podria atrapar, però l'australià se li va enganxar tot el que va poder a l'entrada en la recta de meta i la major acceleració i velocitat de la seva Honda li va permetre guanyar per tot just quinze mil·lèsimes de segon la seva desena carrera de la temporada. Al darrere, ?Dovizioso era tercer i el pilot català Dani Pedrosa, que s'havia quedat ?despenjat per la pluja, acabava cinquè.