L'Athletic Club es troba en el seu millor moment des que Marcelo Bielsa és va fer càrrec de l'equip blanc-i-vermell. Després de nou partits sense perdre es troba a tres punts de la sisena posició i ja té el seu bitllet per a la propera fase de la Lliga Europa després de la seva victòria a Salzburg. Aquest és el rival d'un Barça que busca una victòria de prestigi, un cop d'autoritat davant el nou Athletic, al qual el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, professa una enorme admiració.

Malgrat això, el Barça de Guardiola mai ha perdut a La Catedral (suma tres triomfs i un empat), però el tècnic de Santpedor sap que en aquest escenari el conjunt bilbaí sempre li ha exigit el màxim. Per això, fa setmanes que va marcar en vermell aquest partit al calendari. Pensant en aquesta visita a San Mamés, just abans d'una nova aturada a la Lliga, va donar descans a alguns dels seus homes clau, com Andrés Iniesta o Xavi Hernández, que avui tornen a l'onze. Sense els lesionats Pedro Rodríguez i Ibrahim Afellay, però amb Alexis Sánchez ja recuperat i la nova sensació del planter, l'extrem Isaac Cuenca, de nou en la convocatòria, el Barça intentarà aconseguir una victòria que consolidi el seu setge al liderat que ostenta el Reial Madrid. Guardiola utilitzarà el clàssic 4-3-3 i alinearà al seu onze de gala, en el que Puyol i Piqué podrien formar l'eix de la defensa, Xavi i Iniesta tornaran a actuar junts al centre del camp i el jove Cuenca podria ser de nou titular al costat de Villa i Messi. Tampoc és descarta que Iniesta jugui més avançat i que el Barça surti amb una mica més de múscul al centre del camp, on Keita, Busquets o Mascherano podrien fer d'escuders de Xavi.

Bielsa, que recupera Javi Martínez i Amorrebieta, podrà comptar amb tothom excepte el lesionat Gurpegui, i el seu únic dubte serà situar Iturraspe o De Marcos al centre del camp.