L'Athletic Club i el FC Barcelona disputen aquest diumenge un dels duels clàssics de la Lliga espanyola que en aquesta ocasió tindrà el plus afegit del duel de banquetes que protagonitzaran Bielsa i Guardiola, mestre i alumne, dues tècnic amics que comparteixen un mateix ideari futbolístic i que mesuraran les seves forces sobre la gespa de 'La Catedral'.

Per al conjunt basc es tracta d'un exigent test que avaluarà la seva capacitat per mantenir l'excel·lent ratxa de resultats que atresora. Nou partits consecutius sense perdre, entre Lliga (6 jornades, sumant 12 dels 18 punts possibles) i Europa League, on dijous va certificar el seu pas matemàtic als setzens.

Amb els arguments que l'han portat a superar el mal arrencada de la Lliga i amb el suport incondicional de la seva afició, els 'lleons' tractaran de superar un rival que se li resisteix al seu estadi des de fa cinc temporades.

Per la seva banda, el FC Barcelona de Pep Guardiola es mesura l'Athletic del seu mestre Bielsa amb la intenció de seguir, si més no, prop d'un Reial Madrid que va ascendir al liderat en la passada jornada. Sense Pedro, però, i amb Alexis de tornada i amb Iniesta i Xavi, els blaugranes confien sorprendre l´'euro Athletic'.

Després del triomf a Praga sobre el Viktoria Plzen, i la classificació per a vuitens de final a la butxaca, el Barça pot centrar de ple en la Lliga BBVA un cop s'ha retrobat amb el seu millor joc i la seva punteria de cara a porta.