L'Audiència Provincial d'Oviedo ha desestimat en la seva totalitat el recurs presentat per l'agent esportiu José Luis Tamargo, que durant anys va ser representant del futbolista del FC Barcelona David Villa, al qual reclamava sis milions d'euros per incompliment de contracte.

La sentència, a què ha tingut accés EFE, confirma en la seva totalitat la sentència dictada per un jutjat de primera instància d'Avilès i condemna l'exrepresentant de Villa al pagament de les costes del procés judicial.

Els advocats de Tamargo van presentar aquest recurs el passat 22 de març, una setmana després que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos d'Avilès fes pública la sentència per la qual es desestimava íntegrament la demanda contra el jugador blaugrana.

El jutge Ricardo Badás va imposar també llavors el pagament de les costes judicials al demandant, que reclamava a Villa aquests sis milions d'euros per considerar que hi havia hagut un incompliment de contracte i que s'havia aprofitat de la seva feina en ser traspassat del València al club blaugrana el 2010.

Tamargo reclamava el 15 per cent dels 40 milions d'euros d'aquest traspàs en considerar que les condicions van ser negociades per ell a l'estiu de 2009, després de frustrar-se les converses mantingudes amb el Reial Madrid i amb un club anglès, i que el jugador asturià va trencar unilateralment el contracte que el vinculava al seu representant.

En el judici, Villa, l'expresident del Barça Joan Laporta i dos directius esportius del club van negar que hi hagués hagut una intermediació de Tamargo durant l'any 2010, mentre que el president i vicepresident del València, Manuel Llorente i Javier Gómez, respectivament, van assegurar que la seva actuació no havia estat influent per al traspàs del jugador asturià.

Contra la decisió de l'Audiència asturiana cap encara un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.