El FC Barcelona va guanyar amb comoditat al Viktoria Pilsen (0-4) a Praga, gràcies a un altre triplet de Messi i un gol de Cesc, resultat que unit a l'empat del Milà contra el Bate (1-1) li dóna al conjunt català el liderat del grup i la classificació per als vuitens mancant dues jornades per finalitzar la lligueta.

El Barcelona va atacar el liderat sabent l'empat del Milà, però va sofrir en els vint primers minuts del partit contra el Viktoria, que a punt va estar de marcar un gol, després d'un contraatac en solitari que Valdés va salvar amb una parada de mèrit.

La trobada a Praga va ser la 200 de Josep Guardiola a la banqueta del primer equip. A més, Messi va trencar la barrera dels 200 gols i Víctor Valdés va superar un rècord històric del mític Miguel Reina, que en la temporada 1972-73 va estar 824 minuts invicte.

El conjunt català, que va tenir en l'equip titular a Piqué, Cesc i Messi, qui no coincidien en el camp des de cadets, es va trobar amb un equip molt rocós, competitiu i que mossegava a cada acció. Les millores opcions del Barça van arribar des de tirs llunyans (Messi i Thiago).

Després que Fábregas fos objecte d'un penal que l'àrbitre no va assenyalar, l'opció de sortir veloç al contraatac la va explotar el Viktoria en el minut 17, quan Petrzela es va plantar sol després de recórrer mig camp, però Valdés va treure una mà providencial. Kolar, un minut després, es va treure un potent xut dins de l'àrea que va sortir fora.

Vint minuts amb algun esglai a la meta de Valdés i escassa producció ofensiva a la porteria contrària, on només arribaven pilotes disparades des de fora de l'àrea, com una altre de Cesc en el 21.

Va ser en el minut 23, quan Messi dins de l'àrea va retallar a Cisovsky, qui va tirar a Messi a terra en un clar penal que també va suposar l'expulsió del central txec. Messi va marcar i va aconseguir el seu gol 200.

Amb un jugador menys, el Viktoria va entendre que les opcions se li havien acabat. El Barça va trobar més acomodament a partir de llavors i va tenir la pilota amb menys pressió per part rival.

El meta Pavlik va tornar a treure una nova pilota, després d'un gran tret de Messi, però poc va poder fer en el minut dos d'afegit de la primera part en una paret de Messi amb Adriano, que l'argentí va resoldre en el segon gol (0-2), el número 201.

En el segon temps, el Barça es va trobar amb un rival que encara estant en inferioritat va voler seguir sent un os, ja que no es va rendir, encara que els barcelonistes van disposar de més espais i van marcar un ritme de partit al que el Viktoria no va poder aguantar.

Cesc en el 47 es va quedar només a l'àrea però la seva rematada va sortir desviada. La mateixa fortuna que va tenir poc després Thiago en una rematada de cap, amb la pilota rebutjada a la fusta, jugada que va arribar després de la millor acció fins llavors del Viktoria, amb una rematada contra la xarxa lateral de Petrzela, en la que l'estadi va cantar gol.

Qui sí va tornar a cantar gol va ser el Barcelona en el 72, quan una nova internada del jove Isaac Cuenca va acabar en un centre precís que va rematar de cap Cesc a gol (0-3).

Poc després va reaparèixer en el camp el xilè Alexis Sánchez, després d'un mes i mig de baixa per un trencament muscular.

En l'última acció del partit, Messi va arrodonir una nova nit golejadora, en veure's beneficiat d'un rebuig, va prendre la pilota dins de l'àrea, va regatejar al porter i va marcar el seu tercer gol (0-4), un nou triplet, després del signat el dissabte contra el Mallorca (5-0). L'argentí porta 14 triplets amb el Barça.