Tenia motius ahir, i de pes, Josep Guardiola per estar d'allò més content. Acabat el partit, el seu equip tornava a demostrar que les crítiques de les darres jornades entorn el rendiment del seu equip i el de la seva principal estrella, Leo Messi, no tenien gaire sentit. Nova golejada, la segona consecutiva; però aquest cop, amb premi inclòs: l'accés als vuitens de final matemàtic quan encara resten dues jornades per tancar-se la fase de grups de la Lliga de Campions.

L'entrenador blaugrana va mostrar la seva satisfacció per la classificació que havia aconseguit el seu equip després de tombar el Viktoria Pilsen per un clar 0-4. "El més important és que ja estem a vuitens de final", sentenciava Guardiola, qui va advertir, a més, que "anirem d'aquí dues setmanes a Milà per aconseguir ser els primers de grup".

Sobre els rècords que ahir a la nit a Praga van batre Leo Messi (més de 200 gols) i Víctor Valdés (més de 824 minuts imbatut), el de Santpedor va declarar que "no hem de fet altra cosa que felicitar Leo pels gols que ha tornat a marcar", mentre que també va tenir paraules per al porter de l'Hospitalet: "S'ha guanyat el rècord amb l'aturada que ha fet al principi. Superar Reina ha estat una gran il·lusió, però no només per a ell, sinó també per a tot l'equip".

Va restar importància al fet que el lateral Dani Alves veiés ahir una targeta groga que li impedirà jugar a Milan d'aquí unes setmanes. Preguntat per si s'havia plantejat canviar-lo al descans per evitar precisament això, el tècnic va reconèixer que "ho havíem parlat, però aquestes coses passen. A Milà ja jugarà un altre".

Finalment, sobre l'exclusió de David Villa en la convocatòria, Guardiola va explicar que el davanter asturià "portava molts partits seguits" i que va acabar "tocat" el duel davant el Mallorca. "Necessitava descans", va tancar.