DdeG, Figueres.

Després de la sacsejada que va comportar l'arribada de Miapuesta, a poc a poc el futbol va recuperant la calma a Figueres. L'últim pas va ser l'acord entre els patrons de la Fundació per tal de cedir els equips de futbol base a la Unió. Amb aquesta mesura, que està pendent de ser aprovada per l'assemblea de socis de la Unió del proper 25 de juny, l'equip amateur de la FE Figueres que aquesta temporada ha baixat de Primera Catalana a Preferent, desapareixeria.

L'acord es va produir gràcies a la bona voluntat de totes les parts i la mediació del consistori municipal. En la reunió mantinguda ahir Josep Costa, vicepresident; Josep Miquel, en representació de Miquel Alimentació Grup, i Ramon Miquel i Ballart i Amadeu Miquel i Ballart, van formalitzar la seva renúncia com a membres del Patronat de la Fundació. El president del patronat, Ramon Miquel i Vilanova, i el secretari (no patró), Ramon Pastoret, van anunciar que faran efectiva la seva renúncia una vegada tancat l'exercici econòmic de la temporada 2007-2008. Per compensar aquestes sortides, el Patronat va acceptar la incorporació com a patrons de Jordi Pujol Sanés, Pere Cantenys Murrolla i Dídac Lee, així com de la Fundació Privada Miquel.

D'aquesta manera, la Fundació mantindrà i potenciarà la seva escola de futbol adreçada a nens de 5 a 10 anys i posa a disposició tots els seus equips de futbol base en benefici del projecte esportiu de la Unió. Aquesta és una aposta per a la qual compta amb tota la complicitat del govern municipal i de la Unió Esportiva.

Pel que fa a l'amateur de la FE Figueres, l'equip desapareixeria i el màxim representant de la ciutat seria la Unió, que la temporada vinent competirà a Segona Regional, segona etapa de la llarga travessia pel desert.