La dona del narco ‘Falconetti’ és l’autora d'un atropellament múltiple a Galícia

Dos ferits van ser evacuats en estat greu: un nen de 14 anys amb una hemorràgia abdominal i una dona de 66 anys amb un politraumatisme

Estat en el qual va quedar el vehicle que va atropellar diverses persones a Vilanova de Arousa.

Estat en el qual va quedar el vehicle que va atropellar diverses persones a Vilanova de Arousa. / IÑAKI ABELLA

Antonio Touriño / Adolfo Gago

Dotze persones van resultar ferides en un fatal accident de trànsit registrat a última hora de la nit de diumenge a Vilanova (Pontevedra) quan un turisme ocupat per l’històric contrabandista Luis Falcón Pérez, conegut com a ‘Falconetti’, i la seva dona, Digna Díaz Oubiña, va perdre el control i va atropellar el públic assistent a les festes patronals de San Miguel de Deiro.

Les primeres dades apunten que la conductora, ja octogenària, va perdre el control de l’automòbil que va irrompre a prop de la llotja on se celebrava el concert de l’orquestra París de Noia. Una part de l’estructura es va ensorrar i nombrosos espectadors hi van quedar atrapats

Dotze persones van ser ateses al mateix lloc, entre aquestes, un nen de 14 anys que va ser traslladat en estat greu al Clínic de Santiago amb una hemorràgia abdominal. Sis més van ser evacuades a l’Hospital Montecelo. Segons ha informat el Sergas aquest dilluns, una dona de 66 anys es troba a l’uci amb un politraumatisme greu; un home de 27 és a planta i fora de perill, amb una luxació de ròtula, i quatre més ja han rebut l’alta (un home de 36 anys i dues dones de 42 i 43 anys, i una menor de 15).

Atropellament

El 112 va rebre a les 23.25 hores la primera alerta del greu accident. De seguida van acudir al lloc diferents equips d’emergències i els bombers de Ribadumia, als quals van trucar per evitar més danys a l’estructura.

A mitjanit eren nombroses les ambulàncies que intentaven accedir al recinte amb dificultat per socórrer les víctimes, tant que els cantants de l’orquestra van demanar el públic que obrissin pas ja que hi havia persones tirades al terra que necessitaven atenció urgent.

Els serveis d’emergències es mantenien treballant al recinte de les festes passada la una de la matinada, atenent sobretot els ferits de menys gravetat. Les escenes de nerviosisme i fins i tot histèria van ser una constant durant el temps de rescat, van dir els membres de l’operació.

Luis Falcón Pérez 'Falconetti'  i la seva dona.

Luis Falcón Pérez 'Falconetti' i la seva dona. / Iñaki Abella

‘Falconetti’

Luis Falcón Pérez ‘Falconetti’ va ser condemnat el 1990 a 12 anys de presó per trànsit d’haixix, i només en va complir sis.

El 2012, ell i la seva dona, Digna Díaz Oubiña, es van enfrontar a un nou procés judicial en el qual estaven acusats d’haver blanquejat 4,5 milions d’euros procedents del narcotràfic en la dècada dels vuitanta i fins al 1997 a través de les seves immobiliàries. El ministeri públic els reclamava 13,5 milions entre multes i el comís de béns, així com tres anys de presó per a cada un.

No obstant, el matrimoni va resultar absolt, ja que l’única prova de càrrec que existia contra tots dos era un informe pericial elaborat per una tècnica d’Hisenda sobre els ingressos i despeses que obtenien a través dels seus negocis immobiliaris, i que entrava en «contradicció» amb els elaborats pels pèrits de les defenses. Al generar «dubtes raonables» en els magistrats, aquests els van absoldre.