El nou avís de la DGT als que tenen carnet de conduir

L’organisme recorda que les empreses estan obligades a donar-se d’alta en el servei de bústia electrònica per rebre notificacions de multes

El nou avís de la DGT als que tenen carnet de conduir

El nou avís de la DGT als que tenen carnet de conduir / EPC

Redacció

El mes de novembre passat la Direcció General de Trànsit va deixar d’enviar notificacions en paper a persones jurídiques. Així ho van anunciar a la seva pàgina web, on van emetre un comunicat que oficialitzava aquest pas de l’organització cap a la digitalització. D’aquesta manera, la DGT només avisa els conductors de les seves infraccions a través de l’Adreça Electrònica Viària (DEV).

Per aquesta raó, l’organisme autònom avisa que qualsevol persona amb carnet de conduir s’ha de donar d’alta en aquest servei, que els permetrà comprovar a través d’una aplicació per a mòbils quines són les infraccions comeses, les seves corresponents sancions i un altre tipus d’informació d’interès.

Obligatorietat legal

La DGT va establir que a partir del passat 1 de novembre la relació entre l’Administració i les persones jurídiques passaria a ser únicament en format digital. Així doncs, des d’aleshores resulta obligatori donar-se d’alta en la DEV per al tràmit de multes de trànsit, que ja no s’expedeixen en paper.

Qualsevol empresa, per a les quals és obligatori donar-se d’alta, o particular que desitgi inscriure’s en aquest servei de bústia electrònica pot fer-ho de manera totalment gratuïta sempre que es disposi d’un certificat digital en vigor i es faciliti un correu i un número de telèfon per rebre els avisos.

Com donar-se d’alta

Per quedar registrat en la DEV simplement s’ha d’accedir al lloc web de la DGT i, una vegada allà, entrar a la secció d’‘Altres tràmits’. En aquest submenú s’ha de seleccionar l’opció de ‘Notificació electrònica: Adreça Electrònica Viària (DEV)’. Per continuar amb el tràmit, serà necessari comptar amb un certificat DNI digital, que s’utilitzaran per autenticar el nou compte de l’usuari.

Una vegada completat l’accés, és recomanable revisar tots els missatges rebuts a la safata d’entrada. Així mateix, aquells conductors registrats podran comprovar les multes a través de l’‘app’ miDGT als seus telèfons mòbils. En cas de necessitar més informació, l’organisme de trànsit facilita el número 060 per a qualsevol tipus de consultes relacionades amb aquest servei.