El tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, encarregat de les diligències d'investigació relatives al rei emèrit, ha mort aquest dimecres, 15 de desembre.

Va ser al juny de 2020 quan va assumir la coordinació de les diligències que afecten a Juan Carlos I. Campos, de perfil progressista, ocupava un dels llocs més alts dins de l'escalafó d'aquesta carrera com a fiscal de Sala del Tribunal Suprem des de 2005, a més d'exercir de delegat en matèria de delictes econòmics.

Fundador de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), a la qual va pertànyer l'actual fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, els seus col·legues destaquen el seu nivell tècnic, el seu tarannà proper i el seu "important sentit de l'humor, la qual cosa li han van convertir en un dels professionals més respectats pels seus companys.

Fiscal des de 1978, Campos va ser destinat a Barcelona fins el 1982 i posteriorment va ser destinat a Madrid, on en 1990 va aconseguir el lloc de tinent fiscal. En 1994 va ser nomenat fiscal de la secretaria tècnica i només dos anys més tard va accedir al Suprem, sent dels fiscals més jóvens a aconseguir l'alt tribunal segons van destacar Europa Press fonts del seu entorn quan se li va assignar l'assumpte de l'emèrit.

En la nota en la qual la Fiscalia General va anunciar en 2020 que li designava per a eixa comesa, destacava que Campos pertanyia "a la més alta categoria de la carrera fiscal" i reunia "una extraordinària qualificació i experiència".