El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha dit a la CUP que el "desacord" en la tramitació dels pressupostos catalans pel 2022 es podria llegir com un "afebliment de l'aspiració nacional majoritària". En un article a 'El Nacional.cat', Giró insisteix en la importància de tirar endavant els comptes i demana als anticapitalistes "facilitar-ho" per tal de "mantenir i reforçar la unitat de les forces independentistes".

"La visió compartida dels tres partits sobiranistes és el territori comú, el fonament irrenunciable a la preservació del qual hauríem de dedicar tots els esforços", escriu Giró. Així mateix, el conseller d'Economia avisa que seria un "perill" que no hi hagués acord.

Diferències entre les tres forces

Giró assegura ser conscient de les "diferències" entre els tres partits que negocien els comptes –ERC, JxCat i CUP-, però creu que aporten "pluralitat". "Hi ha ocasions en què hem de ponderar responsablement en quin moment de la història ens trobem", avisa el conseller. "Hem de decidir si agafem el camí cap a la reactivació econòmica i social del país, i si volem fer-ho junts mantenint i reforçant la unitat independentista", afegeix. El conseller reitera el concepte de "civilitat" i demana utilitzar-lo en les negociacions dels pressupostos.

Així, demana als partits independentistes fer "un exercici responsable" per no "posar en perill" allò que comparteixen. Després de tot, en l'article insisteix en el fet que els pressupostos "són els millors" que podria tenir Catalunya "en les circumstàncies actuals" i assegura que són "extraordinàriament sensibles" pel que fa a la dimensió social. "Els pressupostos no fan altra cosa que emmirallar la situació política de Catalunya: no és, efectivament, la millor situació a què podem i hem d'aspirar", considera Giró. Ara bé, matisa que els comptes són "un bé que mereix ser protegir" per tal de "preservar" les "aspiracions d'autodeterminació".