L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha afirmat aquest diumenge que el seu objectiu és "tornar a Catalunya com a home lliure i aixecar la suspensió" de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI).

Durant un acte al municipi belga de De Pinte, en què Puigdemont ha estat convidat d'honor, ha defensat que pretén fer "efectiva" la independència, segons ha dit el director de l'Oficina de l'expresident, Josep Lluís Alay, en un tuit que ha recollit Europa Press.

"El meu objectiu és tornar a Catalunya com a home lliure i aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència de Catalunya per fer-la efectiva", ha dit Puigdemont, que va proclamar la DUI al Parlament el 10 d'octubre del 2017, i després la va suspendre.

Ha lamentat que es considera un "objectiu que ha de ser derrocat per la maquinària mediàtica espanyola", que està, en les seves paraules, alineada acríticament amb el punt de vista dels tribunals i la policia. "Això transcendeix el meu cas personal perquè erosiona Espanya i la Unió Europea", ha afegit.