La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha anunciat que el Govern ha autoritzat la supressió dels límits a l'accés als aeroports espanyols, per la qual cosa a partir d'ara els viatgers podran acudir a les instal·lacions acompanyats de familiars o d'amics si així ho desitgen. La decisió adoptada aquest dilluns pel Consell de Ministres serà publicada aquest pròxim dijous en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i entrarà en vigor l'endemà, divendres 15 d'octubre.

Aquesta nova norma modifica el Reial decret-llei 26/2020, de 7 de juliol, que només permetia l'accés a l'aeroport als passatgers proveïts d'un bitllet o targeta d'embarcament vàlids, en les 6 hores anteriors a l'eixida prevista del vol, així com als acompanyants estrictament necessaris de menors, persones amb mobilitat reduïda o una altra causa degudament justificada.

La portaveu del Govern, que va assegurar que aquesta mesura és important "des del punt de l'ànim" i de recuperació de la normalitat i "dels afectes i relacions personals i familiars", va realitzar aquest anunci a la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrat aquest dilluns. D'aquesta forma, el Govern ha acordat adequar la normativa vigent a l'evolució de la pandèmia, amb l'objectiu de contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i la gradual tornada a la normalitat, en particular de cara a la reactivació del turisme.

La portaveu del Govern va indicar que a partir d'ara els viatgers podran ser acompanyats de familiars o amics en els seus processos d'eixida o arribada als aeròdroms espanyols "complint sempre amb tots els requeriments sanitaris". "És una mesura important de tornada a la normalitat gràcies al bon resultat de les mesures que hem anat adoptant, del procés de vacunació i de la situació sanitària en la qual es troba el nostre país", va explicar la portaveu.

Amb l'alçament de les restriccions, els familiars i amics de les persones que isquen o arriben als aeroports espanyols els podran acompanyar dins de les terminals com abans de la pandèmia. La seua entrada es podrà veure limitada en moments de gran afluència per a evitar que es produïsquen aglomeracions.

El Govern recorda que dins de les instal·lacions aeroportuàries, seguirà sent d'obligat compliment les mesures higiènic sanitàries establides per les autoritats. Aquesta mesura es produeix a proposta de les ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i de Sanitat, Carolina Darias.

AEROPORTS SEGURS D'AENA.

El Govern havia imposat aquesta restricció al juliol de 2020 per a fer front a la pandèmia. Durant tot aquest temps, i des de l'inici de la crisi sanitària, Aena ha implantat procediments i mesures sanitàries en els 46 aeroports de la seua xarxa situats en territori nacional.

Aena és el gestor aeroportuari que compta amb més "aeroports segurs" al món acreditats segons les directrius de les autoritats aeronàutiques internacionals i les guies de l'OrganitzacióMundial de la Salut (OMS).