10.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest diumenge al carrer Tarragona de Barcelona contra l'ampliació de l'aeroport del Prat. La protesta també ha reunit més de 300 organitzacions socials, veïnals i ecologistes que han denunciat el perjudici social i climàtic que comporta el projecte. Entre els assistents, César Ochoa ha emfatitzat a l'ACN la necessitat d'"apostar per un altre model de desenvolupament", i Kate Shea ha titllat el projecte d'"ecocidi". Zeroport, entitat organitzadora de la protesta, ha denunciat que l'ampliació persegueix aprofundir en un model econòmic basat en un "monocultiu turístic" que " augmenta les desigualtats" i "precaritza i explota la gent que hi treballa".

La manifestació, que s'ha celebrat al carrer Tarragona de Barcelona a l'espai entre el carrer de la Diputació i el carrer de Mallorca, s'ha estructurat en tres grans blocs: un dedicat a la justícia climàtica i la defensa ambiental, un altre a favor de la vida digna, i un tercer, a favor del territori. Durant la protesta s'hi ha pogut escoltar crits com "Ampliació és especulació" o "No a l'ampliació de l'aeroport" i també s'hi han vist pancartes en contra de la candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

El punt de trobada s'ha anat omplint al llarg del matí amb columnes d'assistents procedents de l'àrea metropolitana però també d'altres punts del territori, i la protesta també ha comptat amb el suport d'altres organitzacions de defensa del medi ambient com "SOS Costa Brava" i entitats contràries a l'ampliació dels aeroports de Girona i Reus. En el pla polític, l'acte ha comptat amb representació d'Esquerra, En Comú-Podem i CUP i també hi ha assistit diversos alcaldes dels municipis afectats.

Des del Sindicat de Llogaters, que ha encapçal·lat el bloc dedicat a la vida digna, Carme Arcarazo ha denunciat que l'ampliació és una aposta per un model que "expulsa persones de la ciutat", remarcant també la necessitat d'un "decreixement turístic".