L’autòpsia realitzada a la nena Olivia Gimeno ha revelat que la causa de la seva mort es va produir com a conseqüència d’un edema agut de pulmó, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC). Guanya pes així la hipòtesi que la petita va morir ofegada al mar.

L’autòpsia al cadàver de la petita va acabar cap a les 15.00 hores del dia d’ahir a l’Institut Anatòmic Forense i encara s’espera el resultat de les anàlisis toxicològiques, biològiques i histopatològiques.

Així mateix, la prova de l’empremta dactilar realitzada al mateix Institut va confirmar també ahir que el cos trobat dijous passat en aigües de Tenerife es corresponia amb Olivia, de sis anys.

La jutge considera que Gimeno va seguir un pla preconcebut

Tomás Gimeno, el pare desaparegut a Tenerife des del 27 d’abril amb les seves filles Anna i Olivia, presumptament hauria donat mort a les nenes a la seva finca d’Igueste de Candelaria en un pla preconcebut que perseguia l’objectiu de provocar a la seva exparella el dolor més gran que pogués imaginar. Així ho expressa en una interlocutòria la magistrada titular del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güimar a càrrec de la instrucció d’unes indagacions que mantenen en suspens la societat espanyola i, sobretot, la canària.

En el text jurídic, la jutge dona per fet, en conseqüència, que quan el pare va llançar a l’aigua el cos d’Olivia –va ser localitzat aquest dijous a més de mil metres de profunditat– ella ja hauria mort. També conclou que a l’altra germana, Anna, d’un any, li hauria passat el mateix que a la gran, tot i que continua desapareguda.

L’explicació de la magistrada, recollida per l’agència EFE, ha arribat hores després que transcendís que l’autòpsia practicada al cadàver de la nena havia conclòs que va morir a causa d’un edema agut pulmonar.