Isabel Díaz Ayuso ha guanyat àmpliament les eleccions a l'Assemblea de Madrid amb 65 escons (més del doble dels aconseguits ara fa dos anyst. Els tres grups d'esquerres, Más Madrid (que supera el PSOE en vots i l'empata amb 24 diputats), PSOE (24) i Podem (10), sumen de manera conjunta 58 dels 136 escons en joc, 7 menys que els que ha aconseguit el PP en solitari. L'altra gran derrota de la jornada se l'ha endut Ciutadans, que ha desaparegut de la cambra legislativa madrilenya després de perdre els 26 escons que va aconseguir el 2019. Pel que fa a Vox, augmenta la presència de 12 a 13 representants. D'aquesta manera, Ayuso necessitarà, almenys, l'abstenció de Vox per poder governar.

Díaz Ayuso ha aconseguit una sòlida victòria que li ha de permetre governar amb comoditat els pròxims dos anys, si Vox manté la direcció que ja ha marcat aquesta nit, quan ha anunciat que s'abstindrà en la investidura perquè el PP pugui repetir presidència.

Un altre partit que celebra victòria és Más Madrid, que amb la figura de Mónica García al capdavant, finalment ha aconseguit superar en 4.000 vots el PSOE i s'ha situat com a segona força de l'hemicicle madrileny, tot i que empatat a 24 diputats amb els socialistes.

A l'altre cantó de la balança, el PSOE ha aconseguit els pitjors resultats de la seva trajectòria a les eleccions a l'Assemblea Madrilenya, fet que deixa en l'aire la continuïtat del seu candidat, Ángel Gabilondo.

En canvi, sí ha quedat clar el futur del fins ara líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha anunciat que abandona la primera línia política després dels pobres resultats que han recollit els morats en aquesta nit electoral.

L'any 2019 la victòria va ser per al PSOE, que va aconseguir el 27,31% dels vots i 37 dels 132 diputats en joc, tres més que en els comicis del 2015. En segon lloc es va situar el PP, amb el 22,23% dels vots i 30 diputats, seguit de Ciutadans, amb el 19,46% i 26 escons. El quart i el cinquè lloc els van obtenir dues formacions que debutaven a les eleccions a l'Assemblea de Madrid. En concret, Más Madrid, l'escissió de Podem liderada per Íñigo Errejón, es va situar en quarta posició amb 20 diputats i el 14,69% dels vots i l'extrema dreta de Vox va assolir el cinquè lloc amb 12 diputats i el 8,88%. L'hemicicle quedava tancat amb els 7 diputats de Podem-IU, que va aconseguir el 5,6% dels vots.

Quatre anys abans, els resultats dels comicis a l'Assemblea de Madrid del 2015 donaven la victòria al PP, que aconseguia el 33,08% dels vots i els traduïa en 48 dels 129 escons que aleshores estaven en joc. Per darrere, el PSOE situava 37 diputats a l'hemicicle madrileny, amb el 25,43% dels vots, seguit de Podem amb 27 (18,64%). El grup que tancava l'Assemblea era Ciutadans, amb 17 escons i el 12,25% dels vots, que irrompia per primer cop, d'aquesta manera, a la cambra legislativa madrilenya.