09 de març de 2021
09.03.2021
L'Empordà

Sanitat proposarà tancament perimetral de totes les autonomies menys Canàries i Balears per Setmana Santa i Sant Josep

Actualment només aquestes dues, Madrid i Extremadura no apliquen aquesta restricció

09.03.2021 | 18:02
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el de Política Territorial, Miquel Iceta, durant el Consell Interterritorial

El Ministeri de Sanitat proposarà el tancament perimetral de totes les autonomies menys les Illes Canàries i les Illes Balears per Setmana Santa i Sant Josep en el Consell Interterritorial (CI) d'aquest dimecres, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'executiu estatal. En concret, la proposta, ja discutida a la Comissió de Salut Pública de la setmana passada, però que ha de ser acabada de validar al CI, preveu els tancaments autonòmics entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril. La Comissió també va plantejar la setmana passada unificar el toc de queda arreu de l'Estat de deu de la nit a sis de la matinada. La proposta també s'ha de discutir al CI.

Cal recordar que, actualment, només Madrid, Extremadura, les Canàries i les Balears no apliquen un confinament autonòmic, per la qual cosa, si la mesura proposada pel Ministeri de Sanitat al CI tira endavant, només afectarà les dues primeres.

El govern madrileny s'oposa obertament a la restricció, i reclama mesures més quirúrgiques que entorpeixin el menys possible l'activitat econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook